Kanta-Häme

Hauhon triathlonia on sanottu Suomen rennoimmaksi – osallistujamäärä on tapissa

Jokamiestriathlonissa on keskiviikkona osallistujia niin, ettei enempää mahdu. Tapahtuma aiheuttaa myös pieniä liikennejärjestelyjä Hauholla.

Hauhon jokamiestriathlonin tenho tuntuu vain vahvistuvan vuosi vuodelta.

200 metriä uintia, 10 kilometriä pyöräilyä ja kolme kilometriä juoksua sisältävälle reitille ilmoittautui sunnuntaihin mennessä 270 osallistujaa. Se tarkoitti, että pari vuotta sitten kilpailukeskuksen muutosten avulla korotettu osallistujakatto saavutettiin.

Järjestäjät saivat puristettua vielä parikymmentä lisäpaikkaa, joten kokonaisuudessaan lähtijöitä voi tänään keskiviikkona olla 290.

Tapahtuma-alueen rajat tulevat järjestäjien mukaan vastaan, koska Hauhotalon pihalla oleva vaihtoalue ja uinnin lähtöpaikan ranta eivät vedä enempää väkeä kerralla.

– Tilat tulevat vastaan. Nyt ollaan niin tapissa kuin olla voidaan, jokamiestriathlonin järjestäjä Mikko Reitti myöntää.

 

Mikko Reitin mukaan kilpailun ensimmäiset 15 vuotta ovat taanneet, että Hauhon tapahtuma on löytänyt oman paikkansa.

Tämän vuoden kävijäryntäykseen on vielä oma erityinen syy.

– Voi katsoa suoraan ikkunasta ulos ja sanoa, että sää. Kun perjantaina kävin rannassa ja ilmoitin sosiaalisessa mediassa, että siellä ei levää, kolmessa päivässä tuli 100 ilmoittautumista, Reitti kertoo.

Vaikka kysyntää tuntuu riittävän, hänen mukaansa Hauhon jokamiestriathlonissa ei ole tarvetta tavoitella kuuta taivaalta.

– Uskon, että nyt ollaan niissä lukemissa, joissa pysytään. Ei tarvitse lähteä haihattelemaan. Kun jatkossakin osallistujamäärä pyörii 200–250:ssä, siinä säilyy kylätapahtumafiilis ja rento tunnelma, Reitti sanoo.

Onpa tapahtumaa kehuttu jopa Suomen rennoimmaksi triathloniksi, mikä pitää osallistumiskynnyksen matalana.

– Jälleen kerran lähes puolet mukana olevista on varmaan ensikertalaisia.

 

Myös yleisömäärä on kasvanut vuosi vuodelta.

Lähdöt tapahtuvat keskiviikkona kello 18.30 alkaen 1–2 minuutin porrastuksilla.

Uintiosuutta katsojat pääsevät seuraamaan Hauhon kirkon kupeeseen venelaiturille ja sen rantaan. Lähtöranta on varattu vain kilpailijoille.

Uintiosuuden jälkeen vedestä noustuaan kisaajat pinkaisevat Hauhotalon pihaan vaihtoalueelle ja nappaavat alleen pyörät. Poljettava osuus kulkee Hauhontietä Eteläisten suuntaan viisi kilometriä ja siitä takaisin.

Triathlon päättyy kolmen kilometrin juoksuun Hauhon Vanhan Raitin ja urheilukentän maisemissa.

Juoksuosuuden ylämäissä kilpailijat mitataan ja kun he ovat puristaneet itsestään kaikki mehut, he pääsevät lopulta laskettelemaan alamäkeä maaliin Hauhotalolle.HäSa

Hauhon jokamiestriathlon keskiviikkona 1.8. kello 18.30 alkaen.