fbpx
Kanta-Häme

Hauhon uhkailijapoliisin irtisanominen oli laillinen

Nuorta miestä yöllisellä hakkaamisella uhanneen Hämeen poliisilaitoksen vanhemman konstaapelin irtisanominen oli Hämeenlinnan hallinto-oikeuden mukaan laillinen.

Poliisi oli kesällä 2013 uhkaillut hänen oman poikansa kanssa nujakoinutta hauholaista 20-vuotiasta miestä. Poliisi uhkasi työkavereidensa hakkaavan tämän yön pimeydessä.

Poliisin mukaan kolmen kuukauden erottaminen virantoimituksesta olisi ollut riittävä rangaistus. Lisäksi irtisanominen tapahtui poliisin mukaan liian kauan uhkailutapahtuman jälkeen.

Poliisi irtisanottiin virastaan käräjäoikeuden tuomion jälkeen viime joulukuussa.

Poliisimies tuomittiin viime vuoden lokakuussa käräjäoikeudessa ja tämän vuoden marraskuussa hovioikeudessa sakkorangaistukseen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden antaman tuomion henkilörekisteririkoksesta.

Hallinto-oikeuden mukaan poliisin teko oli niin moitittava, että pitkästä ja muuten nuhteettomasta virkaurasta huolimatta mikään irtisanomista lievempi toimenpide ei olisi riittänyt.

Oikeuden mukaan poliisi käytti virka-asemaansa hyväkseen omaa perhettään koskevassa asiassa ja väkivallalla uhkaamalla hän vaaransi yleistä luottamusta poliisin tehtävien hoidon asianmukaisuuteen.

Hallinto-oikeuden päätöksestä voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. HäSa

Menot