Kanta-Häme

Hauhotalon osakkeet ja tuolit tulossa myyntiin

Hauholaiset ovat lähteneet todenteolla perustamaan yhtiötä Hauhotalon ylläpitäjäksi.

Hankkeen puuhamies Veikko Tuominen kertoo, että viikonvaihteessa järjestettyyn ensimmäiseen neuvonpitoon osallistui noin 40 henkeä.

Jo tuossa kokouksessa merkittiin alustavasti noin 40 osaketta.

– Lisäksi oli halukkuutta myös ostaa Hauhotalon salista omia tuoleja. Sehän on tuttua niiltä ajoilta, kun Terijoki-Seuran kanssa sponsoroitiin kirkonpenkkejä Terijoen kirkkoon.

Myös yritykset ovat olleet kiinnostuneita mahdollisista mainospaikoista Hauhotalon juhlasalissa.

Ensimmäisessä neuvonpidossa hauholaiset päättivät lähestyä paikallisia järjestöjä ja kysyä niiden halukkuutta osallistua tavalla tai toisella Hauhotalon säilytystalkoisiin. Myös paikallisia yrityksiä patistellaan mukaan samaan tapaan kuin lammilaiset yritykset osallistuvat Turvantalo-yhtiöön.

Tiukka aikataulu

Yhtiön perustava kokous on viikolla 19 eli toukokuun toisella viikolla.

– Kiirehän siinä tulee, mutta riittää, kun saamme paperit ajoissa maistraattiin.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) antoi hauholaisille aikaa toukokuun loppupuolelle uuteen yritykseen Hauhotalon ostamiseksi.

Ensimmäisessä neuvonpidossa kaavailtiin jo alustavasti, että osakkeen hinta olisi sata euroa. Saman verran maksaisi tuoli Hauhotalon juhlasalissa.

– Voisi valita, haluaako äänioikeuden yhtiökokouksessa vai nimikyltin tuolinselkämykseen. Jos kaikki Hauhotalon 300 tuolia saataisiin kaupatuiksi nimikkoistuimiksi, siitäkin tulisi jo lähes 30 000 euron pesämuna, vaikka nimikylttikin maksaisi jotain, Tuominen laskee.

Osakeanti tulee piakkoin todennäköisesti paikallisiin pankkeihin, samoin tuolivarauksia voi tehdä niissä.

Kirjasto yhä vaihtoehtona

Vaikka hauholaiset ovat nyt saaneet koneen käyntiin, myös vaihtoehtoinen suunnitelma Hauhotalon muuttamisesta kirjastoksi etenee.

Suunnitelmat ovat valmiit ja muutostöistä on meneillään tarjouskysely.

Jos hanke lunastaa Hauhotalo omakseen ei onnistu määräajassa, talosta remontoidaan kirjasto, jossa on mahdollista pitää myös kokouksia ja pienehköjä yleisötilaisuuksia.

Hauholaisten pitää tehdä ostotarjouksensa 23. toukokuuta mennessä. Kaupunginhallitus käsittelee Hauhotalon tulevaisuutta 28. toukokuuta. (HäSa)

Menot