Kanta-Häme

Haulikolla autosta ammuskellut vangittiin tapon yrityksistä

Jokioinen. Kanta-Hämeen käräjäoikeus vangitsi maanantaina Jokioisilta kotoisin olevan miehen epäiltynä todennäköisin syin kolmesta tapon yrityksestä.

Hieman alle 30-vuotias mies oli lauantaina marraskuun 15. päivänä ammuskellut liikkuvasta autosta haulikolla. Ampumakohtaus oli sattunut valtatie 2:lla Jokioisilla, lentokoneiden varalaskupaikan kohdalla.

Mies oli osunut edellä ajavan auton takalasiin ja hajottanut sen. Haulit eivät osuneet auton kolmeen matkustajaan.

Ampumakohtauksen takia poliisi oli järjestänyt pari viikkoa sitten operaation, jossa oli tehty ammuskeluun liittyneitä pidätyksiä.

Keskeneräisen esitutkinnan vuoksi poliisi ei tiedota tapauksesta enempää. (HäSa)

Äidille syyte viidestä murhasta

Oulu. Oulun vauvakuolemista epäilty nainen saa syytteen viidestä murhasta ja viidestä hautarauhan rikkomisesta. Syyteharkinta valmistui maanantaina.

Juttua aletaan käsitellä Oulun käräjäoikeudessa 8. joulukuuta.

Viiden vauvan ruumiit löytyivät oululaisen kerrostalon kellarikopista kesäkuussa. Vauvojen äiti on ollut vangittuna siitä lähtien.

Oulun kihlakunnansyyttäjä Sari Kemppainen katsoo, että teot on tehty vakaasti harkiten sekä erityisen julmalla tavalla. Hänen mukaansa teot ovat myös kokonaisuutena arvostellen törkeitä.

Kemppainen ei ota kantaa siihen, onko naiselle tehty mielentilatutkimusta.

Vuonna 1979 syntynyt nainen kiistää syyllistyneensä asiassa rikokseen. Poliisin esitutkinnassa hän on kertonut synnyttäneensä vauvat yksin. Hänen mukaansa vauvat syntyivät kuolleina.

Oulun käräjäoikeuden mukaan jutulle on varattu kolme istuntopäivää. (STT)

Janakkala uusii virkanimikkeitä

Janakkala. Kolme virkanimikettä muuttuu Janakkalassa. Kunnanhallitus päätti maanantaina, että sivistystoimenjohtajasta tulee sivistysjohtaja, opetustoimen kehittämispäälliköstä opetuspäällikkö ja liikunnanohjaajasta liikuntasihteeri.

Nimikkeen muutokset eivät lisää palkkakustannuksia. Virkojen tehtävät pysyvät entisinä. (HäSa)

Kittilän kunnanhallitus jätti kunnanjohtajan potkut pöydälle

Oulu. Kittilän kunnanhallitus ei ottanut maanantaina käsittelyyn kunnanjohtaja Anna Mäkelän viikon takaista erottamista. Kittilän vt. kunnanjohtaja Esa Mäkinen pitää Mäkelän potkuja laittomina, ja hän esitti kunnanhallitukselle, ettei se panisi täytäntöön valtuuston päättämää erottamista.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula (kesk.) kertoi STT:lle, että nyt pöydälle jäänyt Mäkelän erottaminen otetaan ilmeisesti käsittelyyn kunnanhallituksen seuraavassa kokouksessa 8. joulukuuta.

Valtuusto päätti, ettei Mäkelä voi jatkaa tehtävässään syvän luottamuspulan takia. Potkut astuivat voimaan heti.

Kiista paisui sen jälkeen, kun Mäkelä vajaa vuosi sitten vei hiihtohissihankinnan poliisin tutkittavaksi ohi kunnanhallituksen. Keskusrikospoliisi selvittää parhaillaan, suosittiinko yhtä hissivalmistajaa. (STT)