Kanta-Häme

Hausjärvelle luodaan "hyvän kehityksen kehä"

Turussa asuva ja Maskun yhteysjohtajana työskentelevä Pekka Määttänen kertoo pystyvänsä ottamaan Hausjärven kunnanjohtajan tehtävät vastaan tarvittaessa nopealla aikataululla.

– Irtisanomisaikani Maskussa on kuukausi, hän toteaa.

Hausjärven kunnanvaltuusto valitsi tiistaina yllättäen Määttäsen kunnanjohtajaksi, vaikka sekä valintatyöryhmä että kunnanhallitus esittivät paikalle yksimielisesti konsulttien suosittelemaa Aleksi Heikkilää.

Aleksi Heikkilän määräaikaisuus kunnanjohtajan tehtävässä päättyy tämän vuoden lopussa.

Heikkilä onnitteli heti tuoreeltaan Määttästä ja kertoi samalla, ettei ole halukas palaamaan talous- ja hallintojohtajan virkaan, josta hän on ollut kunnanjohtajuutensa ajan virkavapaalla. Toistaiseksi hän ei ole kertonut, irtisanoutuuko ennen määräaikaisuuden päättymistä.

Pekka Määttänen on 52-vuotias valtiotieteiden maisteri, joka tekee parhaillaan väitöskirjaa työttömyyspolitiikan vaikutuksista vuodesta 1988 lähtien. Hän on myös keskustapuolueen jäsen.

Hänellä on kokemusta Askaisten kunnan kunnanjohtajuudesta, joka päättyi vuonna 2009 Askaisten, Lemun ja Maskun kuntaliitokseen. Tuolloin hän siirtyi Maskun yhteysjohtajaksi kunnanjohtajan rinnalle.

– Minun vahvuuttani tarvitaan lähivuosina, kun kunnilta siirretään sosiaali- ja terveystoimi maakunnille. Tuolloin elinkeinoelämän merkitys vahvistuu entisestään. Sitä työtä olen tehnyt menestyksekkäästi Maskussa.

Yhteysjohtajan tehtäviin ovat kuuluneet elinkeinoelämän lisäksi työllisyys- ja henkilöstöasiat.

Samaan aikaan, kun Määttänen haki Hausjärvelle, hän osallistui myös Maskun kunnanjohtajan hakukierrokselle.

– Nyt ilmoitan Maskuun, etten ole käytettävissä. Valitsen ilman muuta Hausjärven. Uudet haasteet kiinnostavat ja innostavat, hän perustelee.

Työllisyyden hoito onnistui Määttäseltä Maskussa niin hyvin, että työttömyysprosentti on Varsinais-Suomen alhaisin eli 7,5. Hausjärven 7,6 prosentin työttömyys on hyvä lähtökohta.

– Hausjärvelle tarvitaan positiivisen kehityksen kehä. Yrityksille ja asukkaille on tarjolla tontteja, mutta nyt on saatava näkyvyyttä. Sitä työtä olen tehnyt Maskussa, jossa esimerkiksi valtatie 8:n varrelle saatiin sähköinen mainostaulu.

Kylien elinvoimaan Määttänen on valmis hakemaan EU-rahaa, jota maaseudun elävöittämiseen on kanavat tuntevalle tarjolla. Miinan Montunkin tulevaisuuden hän uskoo järjestyvän juuri EU-rahan avulla, vaikkei vielä teatteria tarkemmin tunne.

– Kulttuuri on minulle sen verran tärkeää, että olen Turun musiikkijuhlasäätiön hallituksen jäsen, hän alleviivaa.

Uusi kunnanjohtaja asuu parhaillaan vaimonsa kanssa Turussa rivitaloasunnossa, jonka myynti on nyt edessä. Pariskunta hakee uutta kotitaloa Hausjärveltä.

Perheen kaksi aikuista tytärtä ovat jo maailmalla opiskelemassa ja työelämässä.

– Vaimo on puutarhuri, jolta sujuu niin traktorilla ajo kuin metsän kaato moottorisahalla. Maallekin siis voidaan muuttaa, Määttänen nauraa.

Hän korostaa, että kunnan asioihin pääsee kiinni vain asumalla itse paikkakunnalla. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic