Kanta-Häme Hausjärvi

Hausjärven entiselle kunnanjohtajalle syyte - Kiista 30 000 euron yrityslainasta etenee oikeuteen joulukuussa

Entisen johtajan hyväksymää yrityslainaa puidaan oikeudessa joulukuussa.
Aleksi Heikkilä toimi Hausjärven kunnanjohtajan tehtävässä vuosina 2015-2016. Arkistokuva: Anu Kankaansydän

Hausjärven entistä kunnanjohtajaa Aleksi Heikkilää syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytettä käsitellään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa ensi joulukuun puolessa välissä.

Hausjärven kunta on rikosasiassa asianomistajana. Nykyinen kunnanjohtaja Pekka Määttänen vahvistaa, että asia on menossa oikeuteen.

– Syyttäjä syyttää häntä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vaatii sakkotuomiota, Määttänen sanoo.

 

Syyte koskee 30 000 euron lainaa, jonka kunta myönsi Oitissa toimivan yrityksen laajennushankkeeseen vuonna 2015. Laina irtisanottiin vuonna 2018, kun se nousi esiin kunnan saatavien joukosta.

Kunnanhallitus teki lainan myöntämisestä tutkintapyynnön poliisille. Sen mukaan Heikkilä olisi rikkonut virkavelvollisuuttaan myöntäessään lainan haltijavelkakirjaa vastaan ilman kunnanvaltuuston hyväksyntää.

 


”Aleksi Heikkilän mukaan hän ei myöntänyt lainaa, vaan ainoastaan hyväksyi sen maksuunpanon. Hän kiistää tehneensä rikosta tai virhettä.”


 

Aleksi Heikkilän mukaan hän ei myöntänyt lainaa, vaan ainoastaan hyväksyi sen maksuunpanon. Hän kiistää tehneensä rikosta tai virhettä.

– Maksujen hyväksyminen on osa normaaleja kunnanjohtajan työtehtäviä ja niitä tehdään päivittäin. Asiantarkastajana oli myös toinen henkilö ja asia oli muodollisesti kunnossa.

Heikkilän mukaan myös kunta on voinut syyllistyä lainvastaiseen menettelyyn tutkintapyyntöä tehdessään.

– Hallintolain mukaista velvoitetta asianosaisen kuulemisesta tai päätöksen tiedoksi antamisesta on rikottu, Heikkilä sanoo.

Hän kritisoi myös Hämeen Sanomia maaliskuussa 2019 julkaistusta ensimmäisestä asiaa koskeneesta uutisesta, jossa häntä ei kuultu.

 

Heikkilä toimi Hausjärven kunnan hallintojohtajana vuosina 2010–2014, hallinto- ja talousjohtajana 2015 ja kunnanjohtajana 2015–2016.

Nykyisin hän työskentelee Äänekosken kaupungin hallintojohtajana. HäSa


Lisää aiheesta:

Poliisi tutkii outoa lainaa Hausjärvellä – Vt. kunnanjohtaja myönsi 30 000 euroa lainaa yritykselle (13.3.2019)

Poliisitutkinta tyrmistytti ex-kunnanjohtajan – Kiistää väitteet lainan myöntämisestä perättöminä (19.3.2019)

Päivän lehti

14.8.2020