fbpx
Kanta-Häme Hausjärvi

Hausjärven kunnanjohtaja: Ryttylän 344 000 euron menetys on yksittäinen laiminlyönti

Hausjärven Pekka Määttänen esittelee Ryttylän koulun vuokrasopimuksen tuottamuksellisena vahinkona.
Ryttylän vanha koulurakennus purettiin kaksi vuotta sitten. Tilapäistilojen vuokraukseen liittyää sekaannusta selvitetään nyt kunnassa. Kuva Anu Kankaansydän

Hausjärven kunnanjohtajan Pekka Määttäsen mielestä Ryttylän koulun vuokrasopimuksessa kyse on yksittäisestä laiminlyönnistä.

Hän esittelee tapahtuman lievänä tuottamuksellisena vahinkona, josta viranhaltijalle ei synny korvausvelvollisuutta.

Määttänen oli ottanut Ryttylän koulun tilojen vuokraamisesta yhteyttä Kuntaliiton johtavaan lakimieheen ja esitteli hänen näkemystään korvausvastuusta.

Hausjärven kunnanhallitus käsittelee ensi tiistaina uudelleen Ryttylän koulun tilapäistilojen vuokraamista. Kunta saa vuokraamisesta turhan yli 344 000 euron laskun, koska vuokrasopimusta ei irtisanottu ajoissa. Kunnanhallitus käsitteli asiaa jo kaksi viikkoa sitten, mutta kunnanhallitus palautti asian uuteen valmisteluun.

– Asia on iso kunnan taloudelle ja vastuukysymyksille. Kyse on myös kunnanhallituksen vastuusta, Hausjärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Heini Ristivaara (kesk.) sanoi tuolloin Hämeen Sanomille.

Ei uutta päätösesitystä

Kunnanjohtaja Määttänen ei anna kunnanhallitukselle uutta päätösesitystä. Hänen esityksensä on, että kunnanhallitus tekee päätökset jatkotoimenpiteistä.

Esittelyn mukaan viranhaltijalta on saatava täysi korvaus vahingosta, jos se on aiheutettu tahallisesti. Tuottamus ei ole lievää, jos hänelle on huomautettu asiasta ja hän on pysynyt passiivisena.

Hausjärven kunta vuokrasi siirrettävät väliaikaiset tilat Ryttylän koululle. Kunta jatkoi vuokrasopimusta sellaisella ehdolla, että vuokra-aika jatkuu automaattisesti 12 kuukautta vuokra-ajan jälkeen. Sopimus olisi pitänyt katkaista kirjallisesti yhdeksän kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä.

Kunta uskoi katkaisseensa sopimuksen viime keväänä, jolloin se neuvotteli tilat vuokranneen yrityksen kanssa. Tilat ovat kunnalle tarpeettomat jo ensi helmikuussa, mutta se joutuu maksamaan niistä vuokraa vuoden 2022 tammikuun loppuun asti. HÄSA

Menot