Kanta-Häme

Hausjärven mieskuoro saavuttaa 100 vuotta

Hausjärven mieskuoro on yhdessä Riihimäen mieslaulajien kanssa harjoitellut koko kevään 100-vuotiskonserttia varten.

Kuorot avaavat Mieskuoron taiteellisen johtajan Klaus Hildénin johdolla juhlakonsertin Hausjärven laululla sunnuntaina 13. huhtikuuta Oitin alakoululla.

Mieskuoro kuuluu Suomen pitkäikäisimpiin keskeytyksettä toimineisiin kuoroihin. Hallituksen puheenjohtaja Reijo Silmukari kertoo, että 15 laulajaan supistunut kuoro sai tarvittavaa vahvistusta naapurikaupungista.

Konsertissa vierailee solistina myös Kai Rahkonen.

Riihimäen mieslaulajien kymmenkunta kuorolaista esittävät konsertissa myös kolme kappaletta itsenäisesti. Niistä yksi on Junnu Vainion Kotkan poikii ilman siipii.

Juhlakonsertin ohjelmistoon kuuluu hausjärveläisen Kari Kuuvan sanoittaman ja säveltämän Hausjärven laulun lisäksi tuttuja klassikoita kuten Veteraanin iltahuuto, Ilta Kannaksella, Keuruun mumman jenkka, Oi kallis Suomenmaa ja Suomalainen rukous.

Kuoron keski-ikä on korkea. Vanhimmat laulajat ovat 70–80 -vuotiaita ja nuorin nelissäkymmenissä. Silmukari näkeekin kuoron tulevaisuudessa uhkakuvia. Jollei mukaan saada uusia laulajia tai jos kuoron nykyinen taiteellinen johtaja Klaus Hildén ei jostain syystä jatkaisi, kuoron historia katkeaa.

Hausjärven mieskuoron Hannu Mäkelän laatima historiikki julkaistaan 100-vuotiskonsertissa.

Juhlakonsertti pidetään Hausjärvellä Oitin alakoululla sunnuntaina 13. huhtikuussa kello 14 alkaen. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic