Kanta-Häme

Hausjärven vanhukset digioppiin

Digitaalisten palvelujen lisääntyessä Hausjärvellä käynnistetään vanhuksille hanke, jolla kehitetään digilukutaitoa. Hausjärvi luo kuntaan laajasti ja itsenäisesti toimivan digiosaajien, -vertaisohjaajien ja -kerhotoiminnan verkoston, jonka kautta välitetään digiosaamista ja tukea alueen kyliin ja yhteisöihin.

Oitissa kokoonnutaan syksyn aikana joka viikko digikinkereille, joilla jaetaan tietoa, kokeillaan laitteita ja annetaan niitä jopa kotiin lainaan.

IkiDigi-hanke opettaa käyttämään digitaalisia palveluita ja hyödyntämään verkossa olevaa sisältöä. Taito mahdollistaa itsenäisen toimintakyvyn säilymisen.

Tilastokeskuksen viime vuonna tekemän tutkimuksen mukaan vaillinainen digilukutaito jakaa jo nyt eläkeikäisen väestön eriarvoiseen asemaan, josta puhutaan digitaalisena syrjäytymisenä.

IkiDigi-hankkeen vetää Linkkitiimi oy, joka on toteuttanut vastaavia hankkeita Hartolassa, Pertunmaalla ja Kärkölässä. Kärkölässä saatiin vuodessa liikkeelle yli 150 ihmistä ja digikinkereille yli 960 osallistujaa.

Hausjärvellä EU-rahoitteiseen hankkeeseen on saatu mukaan Hausjärven Eläkeliitto, joka järjestää vertaistoimintaa ja tukee tiedottamista. HäSa

Hankkeen avajaistilaisuus pidetään Hausjärven kunnantalon valtuustosalissa torstaina 2. elokuuta klo 18:00. Tilaisuus on kaikille avoin.