Kanta-Häme

Hausjärvi alkaa verottaa yhdistyksiä – kiinteistövero vaikeuttaa seurantalojen hoitoa

Hausjärvi päätyi taas verottamaan yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöjä. Vero tuntuu Ryttylän lähetyskoululla, mutta ajaa myös seurat ahtaalle.

Yleishyödylliset yhteisöt joutuvat ensi vuonna maksamaan yhden prosentin mukaista kiinteistöveroa Hausjärvellä. Esitys hyväksyttiin kunnanvaltuustossa, joskin herätti napakan keskustelun.

Tapani Kaitainen (kd.) piti veroa kohtuuttomana ja muistutti, että 98 prosenttia Suomen kunnista pitää yhdistysten kiinteistöveron nollana. Kanta-Hämeessä Hausjärvi on ainoa, joka luopuu nollalinjasta. Kaitainen esitti 0,45 veroprosenttia, muttei saanut kannatusta.

Yhteisöjen kiinteistövero puree erityisesti Ryttylän lähetyskoulua, mutta Timo Silván (kesk.)muistutti veron vaarantavan myös seurantalojen ylläpidon. Niiden taloutta on helpotettava avustuksilla.

Veroprosentti on ensi vuonna Hausjärvellä edelleen 21,5 prosenttia. Myös muut kiinteistöveroprosentit säilyvät ennallaan.

Ensi vuoden talousarvion valmistelua vaikeuttaa kuluvan vuoden alijäämäiseksi painuva tilinpäätös. Valtuusto hyväksyi tämän vuoden talousarvioon lähes 280 000 euron ylitykset. HäSa

Päivän lehti

8.8.2020