Kanta-Häme

Hausjärvi hukkasi henkensä

Kunnanjohtajan virasta eroava Päivi Terävä kaipasi luottamusmiehistöltä Hausjärven henkeä, jonka nimeen vielä kahdeksan vuotta sitten vannottiin.

– Muistaako kukaan, milloin Hausjärvi-hengestä tai Hausjärvi-puolueesta on viimeksi puhuttu? Ilmapiiri on on muuttunut, Terävä totesi.

Tiukan paikan edessä yhteen hiileen puhaltamisen taito pitäisi löytää uudelleen. Erityisesti arvostuksen puute näkyy kunnallispolitiikassa.

– Aiemmin eri osapuolet arvostivat toisiaan, vaikka asioista oltiin eri mieltä. Nyt tässäkin on hukattu Hausjärvi-henki.

Kunnanjohtaja Päivi Terävälle satoi kehuja ja kiitoksen sanoja Hausjärven kunnanvaltuutetuilta tiistai-iltana. Virastaan eronnut kunnanjohtaja pääsi esittelemään viimeisessä valtuustoistunnossaan plussalle kivunneen tilinpäätöksen.

Jokainen valtuustoryhmä myhäili tyytyväisyyttä, sillä viime vuoden talousarvio oli alun perin 1,3 miljoonaa euroa miinusmerkkinen. Verotulojen yllätyksellinen 2,6 prosentin eli 1,1 miljoonan euron kasvu ja menojen puristaminen 0,3 prosentin kasvu-uralle nosti talouden suosta.

Valtuuston puheenjohtaja Kari Masalin (sd.) kiitti monen muun valtuutetun tavoin kahdeksan vuoden ajan kuntaa luotsannutta Päivi Terävää asiantuntevuudesta ja määrätietoisuudesta.

Päivi Terävän kahdeksan vuoden kunnanjohtajuutta ovat leimanneet erityisesti sote, kuntarakenneuudistus ja kuntaliitosselvitys. Hän toivoo Sipilän hallituksen ratkaisevan sote-uudistuksen nopeasti.

– Jos kuntaliitos syntyy syyskuussa, se ratkaisee Riihimäen, Hausjärven ja Lopen sosiaali- ja terveydenhuollon yhdistämisen. Jollei liitosta tule, pitää sote yhdistää vaikka sitten isäntäkuntamallilla, Päivi Terävä totesi jäähyväispuheessaan.

Päivi Terävä on viimeistä päivää töissä vappuaattona. Hallintojohtaja Aleksi Heikkilä toimii vuoteen 2017 kunnanjohtajana. HÄSA

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic