Kanta-Häme Hausjärvi

Hausjärvi sai työelämän kehittämisrahaa

Hausjärven kunta on saanut Kevan työelämän kehittämisrahaa esimiesten valmennusohjelmaan. Arkistokuva Hausjärven Oitista. Kuva: Anu Kankaansydän
Hausjärven kunta on saanut Kevan työelämän kehittämisrahaa esimiesten valmennusohjelmaan. Arkistokuva Hausjärven Oitista. Kuva: Anu Kankaansydän

Hausjärven kunta on saanut Kevan työelämän kehittämisrahaa esimiesten valmennusohjelmaan.

Keva myönsi Hausjärven ja Kärkölän kuntien yhteishankkeelle 25 000 euroa. Hankkeen kokonaissuuruus on 50 000 euroa.

Työkykyjohtamisen valmennuspolku Hausjärven ja Kärkölän kunnissa on esimiehille suunnattu valmennusohjelma, joka vahvistaa esimiesten työkykyjohtamista arjen työssä. Valmennuspolku koostuu keskeisistä työkykyjohtamisen osa-alueista, joiden ympärille rakentuvat koulutus- ja valmennusosiot sekä -teemat.

Tavoitteena kunnissa on vahva työkykyjohtamisen toimintamalli. Mallin avulla esimerkiksi ennaltaehkäistään työkyvyttömyysriskiä sekä edistetään tuloksellisuutta sujuvan työn kautta ja vahvistetaan muutosjohtamista.

Keva painotti hankkeiden valinnassa niiden uutuusarvoa ja innovatiivisuutta sekä tulosten laajaa hyödynnettävyyttä.

– Työelämän kehittämisraha on yksi keino lisätä tuottavuutta ja pienentää työkyvyttömyydestä aiheutuvia kustannuksia, Kevan varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén sanoo.

Keva on julkisen alan työeläkevakuuttaja. Kevan työelämän kehittämisrahan avulla kunta-alan ja kirkon työnantajilla on mahdollisuus saada tukea työelämän kehittämistoimintaan.