Kanta-Häme

Hauta-aho vaatii jäsenäänestystä

Turenkilainen valtuutettu ja kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Seppo Hauta-aho (ps.) on noussut valtakunnallisen puoluekiistan kärkihahmoksi.

Iltalehti kertoi tiistai-iltana verkkosivuillaan perussuomalaisten kunnanvaltuutetun syyttävän puoluetta sääntörikkomuksista puolueen puheenjohtajan valinnassa ja eurovaaliehdokasasettelussa. Keskiviikkona verkkojulkaisu Uusi Suomi jatkoi juttua kertomalla, että kyseessä on nimenomaan Hauta-aho.

Perussuomalaisten puoluehallitus on nimennyt jo 14 ehdokasta ensi kevään eurovaaleihin, vaikka puolueen sääntöjen mukaan heidät pitäisi valita valtakunnallisella jäsenäänestyksellä.

Hauta-aho ei hyväksy puoluehallituksen toimintatapaa. Uuden Suomen mukaan hän on vaatinut Etelä-Suomen aluehallintovirastoa puuttumaan asiaan.

Iltalehti kertoo perussuomalaisten puoluetoimiston palkanneen asianajaja Kari Uotin selvittämään tapausta.

Hauta-aho on perussuomalaisten Hämeen piirin hallituksen jäsen. Edellisen kerran hän herätti valtakunnallista huomiota reilut vuosi sitten vaatimalla perussuomalaisten tukisäätiölle lainattujen 1,7 miljoonan euron palauttamista puolueelle. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic