Kanta-Häme

Hauta-aho vaatii jäsenäänestystä

Turenkilainen valtuutettu ja kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Seppo Hauta-aho (ps.) on noussut valtakunnallisen puoluekiistan kärkihahmoksi.

Iltalehti kertoi tiistai-iltana verkkosivuillaan perussuomalaisten kunnanvaltuutetun syyttävän puoluetta sääntörikkomuksista puolueen puheenjohtajan valinnassa ja eurovaaliehdokasasettelussa. Keskiviikkona verkkojulkaisu Uusi Suomi jatkoi juttua kertomalla, että kyseessä on nimenomaan Hauta-aho.

Perussuomalaisten puoluehallitus on nimennyt jo 14 ehdokasta ensi kevään eurovaaleihin, vaikka puolueen sääntöjen mukaan heidät pitäisi valita valtakunnallisella jäsenäänestyksellä.

Hauta-aho ei hyväksy puoluehallituksen toimintatapaa. Uuden Suomen mukaan hän on vaatinut Etelä-Suomen aluehallintovirastoa puuttumaan asiaan.

Iltalehti kertoo perussuomalaisten puoluetoimiston palkanneen asianajaja Kari Uotin selvittämään tapausta.

Hauta-aho on perussuomalaisten Hämeen piirin hallituksen jäsen. Edellisen kerran hän herätti valtakunnallista huomiota reilut vuosi sitten vaatimalla perussuomalaisten tukisäätiölle lainattujen 1,7 miljoonan euron palauttamista puolueelle. (HäSa)