Kanta-Häme

Hävikkiruokasovellus laajensi toimintansa ruokakauppoihin – nyt haussa on sopiva kauppiaskumppani Hämeenlinnasta

ResQ Club etsii hämeenlinnalaista kauppaa kumppanikseen.
Jo mukana olevat paikalliset ravintolat ja kahvilat ovat saaneet myytyä noin 70 prosenttia ylijäämätuotteistaan.

Ruokahävikkisovellus ResQ Club etsii kumppanikseen hämeenlinnalaista ruokakauppaa.

Aiemmin ravintoloiden ja kahviloiden ylijäämäruoan myyntiin keskittynyt yritys on laajentanut toimintaansa päivittäistavarakauppoihin. Sovelluksen kautta voi ostaa vanhaksi meneviä tuotteita sisältäviä hävikkiruokakasseja jo 20 marketissa esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella.

– Uskoisin, että kumppani löytyy Hämeenlinnasta vielä tämän kuun aikana. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, viesti sovelluksesta liikkuu hyvin kauppiaalta toiselle, yrityksen myyntijohtaja Antti Tuomola sanoo.

Sopivan kaupan löydyttyä asiat voivat edetä nopeasti.

– Kun on löytynyt yhteisymmärrys, sovellus voi olla käytössä jopa seuraavana päivänä. Aikataulun määrää kauppa.

 

Hämeenlinnassa aktiivisten hävikkiruokasovellusta hyödyntävien kahviloiden määrä on vakiintunut puoleen tusinaan.

– Ravintoloita on oltava mukana kaupungin asiakasmäärään nähden sopivasti, jotta tarjonta ja kysyntä kohtaavat.

Hämeenlinnassa toiminnan käynnistymistä hidasti sopivien kumppanien löytyminen.

– Kuten muissakin kaupungeissa, myös Hämeenlinnassa on paljon ketjuja, joiden päätöksenteko on hidasta. Jos me ehdotamme, että sovellus otetaan käyttöön ensi viikolla, iso ketju voi vastata, että katsotaan ensi vuonna.

 

Sovellukseen myyntiin pantujen tuotteiden myyntiprosentti on Hämeenlinnassa noin 70.

Elokuun alussa kesätauolta palaavassa Art Café Intolassa hävikkiruokaa on myyty silloin, kun ylijäämää on syntynyt. Lounasravintola Myllytuvassa hävikkiannokset myydään samalla periaatteella: sitä mukaa kuin myytävää on.

– Aluksi sovelluksessa oli vähän hiljaisempaa, mutta nyt ihmiset ovat selvästi hereillä, ravintoloitsija Vesa-Pekka Tauru arvioi.

 

Ravintola Siddharthassa hävikkiruokaa myydään lähes joka arkipäivä. Yrittäjä Rabindra Kandel kertoo, että usein myydään lounasbuffetista koottuja annoksia.

Torikahvila Cafe Linna myy sovelluksessa alennuksella esimerkiksi yön yli nukkuneita pullia.

– Tuotteita myydään ainakin joka toinen päivä. Parhaiten tuotteet käyvät kaupaksi arkena, jolloin pullaa haetaan työpaikan kahvihuoneeseen, Elina Tuomisto kertoo.

Sovellus on tuonut torikahvilaan uusia asiakkaita.

– Vielä on kuitenkin paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä sovelluksesta.

 

Rina Dhakalin Art Café Intolassa hävikkituotteita syntyy harvemmin. Myöskään Myllytuvassa ylijäämäruokaa ei synny joka päivä. Lounaalta jääneet ainesosat pyritään hyödyntämään omassa keittiössä.

– Esimerkiksi tämän päivän lounasta, savuporo-juustokeittoa, on vaikea jatkokäyttää, joten muutama annos laitetaan myyntiin, Tauru kommentoi tiistaina. HäSa