fbpx
Kanta-Häme

Hawujoulu kutsuu Hauhon kirkonkylään

Persoonalliset käyntikohteet kutsuvat tutustumaan Hauhon Hawujouluun, ja elämyksiä riittää kaikille aisteille. Kuva on vuoden 2013 Hawujoulusta. Kuva: Markku Tanni

Tunnelmastaan tunnettu hauholaisten vuotuinen Hawujoulu-tapahtuma on taas edessä tulevana lauantaina 15. joulukuuta kello 9–14.

Hawujoulun aikaan raiteilla ja kujilla riittää kulkijoita. Persoonalliset käyntikohteet kutsuvat tutustumaan, ja elämyksiä riittää kaikille aisteille. Erilaisia joulun herkkutuoksuja pursuaa pienistä puodeista, joita löytyy pihoilta, saunakamareista, aitoista, jouluisiksi puetuilta kuisteilta ja verannoilta.

Käsille on hypisteltävää, silmille katsottavaa ja korville kuultavaa. Kädentaitajien ahkeroinnit ovat saaneet pellavaisen, villaisen, puusta sorvatun, metallista taivutetun tai luonnon antimista loihditun muodon.

 

Suojamäen talossa (Hauhontie 27) ja pihapiirissä avautuvat perinteiset Rouwiksen joulumarkkinat leivonnaisineen, käsitöineen, koristeineen, kransseineen ja muine jouluisine emmeineen.

Lisäksi Hauhon VPK esittäytyy paloautoineen ja muine kalustoineen piha-alueella kello 9.30–12.30. Tutustumaan pääsee paitsi pelastuslaitoksen sammutusautoon myös opettelemaan alkusammutusta.

 

Tunnelmallisessa Saunatontun puodissa (Vanharaitti 9) on myynnissä jouluherkkujen lisäksi mosaiikkitöitä.

Kutukujan stopista (Eskonraitin ja Kutukujan kulma) löytyy tuttu Hannelen ja Jounin herkkubaari.

“Pihlaja”-talossa (Eskonraitti 2) Hilja ja Frans myyvät jouluasuun puetulla kuistilla tuotteitaan, jotka yleensä loppuvat alkuunsa.

Mustikkatalossa (Vanharaitti 15) on saatavilla muun muassa painotuore Hauhon historia III, Hauhon Joulu -lehtiä sekä Hauho-tuotteita.

Aittakahvila (Vanharaitti 14) on myös avoinna koko tapahtuman ajan.

 

Myös punanuttuinen Joulupukki saapuu Hawujouluun ja pyörähtää tontunpunaisella Petteri-kuormurillaan Kylä-Poltin pihassa (Kirkkotie 7) kello 10.30.

Lasten on mahdollisuus kuvauttaa itsensä pukin kanssa. Lapsille on vaahtokarkkigrillausta. Pukkia odotellessa voi myös kirjoittaa joulutervehdyksen vanhukselle. Kaikki joulumuistamiset toimitetaan Hauhon Koivukodon asukkaiden iloksi.

Pihaan on pystytetty Muorin Puati.

 

Joulumyyjäiset järjestetään myös Hauhotalolla sekä Seurakuntatalolla, jossa on tarjolla myös joulupuuroa lähetystyön hyväksi.

Hawujoulu-tapahtuman aikana TurHauTunes kajauttaa jouluisen laulusikermän Hauhon kirkossa kello 12 ja 13.

 

 

 

Asiasanat

Menot

Uusimmat