Kanta-Häme

Heidi Rämö ehdolla Ylöjärven johtoon

Hattulan kunnanjohtaja Heidi Rämö on ehdolla Ylöjärven kaupunginjohtajaksi. Hän on yksi niistä henkilöistä, jotka kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä on päättänyt kutsua haastateltavaksi.

Rämö ei kuitenkaan ole hakenut virkaa, vaan hän on pyydettäessä antanut suostumuksensa tehtävään.

Ammatillisesti mielenkiintoista

– Ylöjärven johtajuus olisi ammatillisesti mielenkiintoinen haaste, Rämö sanoo. Samaan hengenvetoon hän korostaa, että kaikki on oikein hyvällä mallilla Hattulassa.

– Hattulassa asiat menevät niin kuin kuuluukin, ja olen ihan motivoitunut sitäkin työtä jatkamaan. Mutta ammatillisesti kannattaa katsoa tällainen mahdollisuus.

Ylöjärvi kiinnostaa Rämöä useastakin syystä. Ensinnäkin se on kaupunki, ja selvästi Hattulaa isompi paikkakunta. Asukkaita on yli 30 000.

Tampereen seutu kiinnostaa

Lisäksi Rämö muutti Hattulaan Tampereelta, Ylöjärven naapurikaupungista.

– Minulla on hyvä alueellinen tuntemus, ja olen ollut siellä maakuntaliitossa töissä. Tunnen kaikki toimijat siellä, ja siellä ollessani tutustuin myös Ylöjärven tilanteeseen.

Rämö on johtanut Hattulaa vähän yli kaksi vuotta. Ennen Hattulaa hän työskenteli Punkalaitumen kunnanjohtajana runsaan vuoden ajan.

– Nyt minulla on alkanut kolmas vuosi Hattulassa, ja kolme kierrosta on katsottu talousarvioita. Asiat on saatu tolalleen Hattulassa, ja talous on hallinnassa. Siinä mielessä on puhdas omatunto, Rämö sanoo.

Rämön lisäksi haastateltavaksi on päätetty kutsua yhdeksän muuta henkilöä. Haastattelut toteutetaan 21.–23. lokakuuta.

Kaupunginjohtajan virkaa haki 20 henkilöä, ja lisäksi neljä antoi suostumuksensa. (HäSa)