Kanta-Häme

Heidi Rämö irtisanoutuu elokuun lopulla

Hattula. Hattulan kunnanjohtaja Heidi Rämö on jättänyt eronpyyntönsä Hattulan valtuustolle.

Hän pyytää eroa siten, että viimeinen virantoimituspäivä Hattulassa olisi 23. elokuuta.

Rämö valittiin huhtikuussa Lempäälän kunnanjohtajaksi. Hän irtisanoutuu edellyttäen, että Lempäälän valtuuston valintapäätös on lainvoimainen 22. kesäkuuta.

Rämö ei hakenut Lempäälään, mutta antoi pyydettäessä suostumuksensa virkaan.

Hattulassa on jo käynnistetty uuden kunnanjohtajan haku. Virka on haettavana kesäkuun loppuun mennessä.

Käytännön järjestelyjä, eli esimerkiksi sitä, koska Rämö pitää lomansa, ei ole vielä lyöty lukkoon.

Heidi Rämö valittiin Hattulan kunnanjohtajaksi kesällä 2012. Hän on perustellut Lempälään siirtymistään urakehityksellä ja perhesyillä. HÄSA

Vangilla oikeus tietoon rekisterihauista vain poikkeustapauksessa

Helsinki. Korkein hallinto-oikeus (KHO) on linjannut vangin oikeutta saada tietoja siitä, kuka on katsonut hänen tietojaan vankitietojärjestelmästä.

KHO:n mukaan vangilla ei ole oikeutta saada lokitietoja, ellei pyyntö liity kyseisen vangin oikeuksia, etuja tai velvollisuuksia koskevaan viranomaispäätöksentekoon. Ratkaisun mukaan vangille ei tarvitse antaa lokitietoja esimerkiksi tilanteessa, jossa tietohaut ovat liittyneet vankeusviranomaisen tosiasialliseen toimintaan, eli rikostuomion täytäntöönpanoon.

Rikosseuraamuslaitos on rajoittanut vankien oikeuksia saada lokitietoja. Muutos tehtiin sen jälkeen, kun tuli ilmi epäily, että jotkut vangit olisivat tietopyyntöjen avulla pyrkineet selvittämään virkamiesten henkilöllisyyksiä. STT

Teinityttö surmattiin teräaseella

Seinäjoki. Huhtikuun lopulla surmatun seinäjokisen teinitytön surma-ase oli teräase, vahvistaa tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri. Hän ei kuitenkaan paljasta tarkemmin, mikä teräase oli.

Surman tekovälineestä kertoi ensimmäisenä MTV:n uutiset.

15-vuotias tyttö löytyi kuolleena omakotitalosta. Taposta epäiltynä on vangittu uhrin samanikäinen luokkatoveri.

Uusi-Kakkurin mukaan epäillyn asianajaja on ottanut esille, että tytölle tehtäisiin mielentilatutkimus jo esitutkinnan aikana. Käräjäoikeus ei ole kuitenkaan vielä päättänyt asiasta. Uusi-Kakkurin mukaan myöskään esitutkinta ei ole siinä vaiheessa, että mahdollista mielentilatutkimusta voitaisiin ryhtyä valmistelemaan.

Tyttö on siirretty poliisivankilasta rikosseuraamusviraston osoittamaan rangaistuslaitokseen. STT

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic