Kanta-Häme

Heikkilä vahvoilla pääjohtajaksi

Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Taavi Heikkilä, 51, on vahva ehdokas SOK:n uudeksi pääjohtajaksi. Heikkilä johtaa HOK-Elannon jälkeen suurinta osuuskauppaa ja hänellä on liki kaikki mahdollinen kokemus pääjohtajan työhön.

Heikkilä on monella mittarilla ansioituneempi pääjohtajaksi kuin Kuisma Niemelä, joka valittiin tehtävään runsas kolme vuotta sitten ja joka nyt eroaa. Niemelä tuli SOK:n johtoon Hämeenmaata pienemmän Keskimaan toimitusjohtajan paikalta.

– En tiedä, oliko tilanne sillä tavalla. En ollut tuolloin nimitysvaliokunnassa, SOK:n nimitysvaliokunnan varapuheenjohtaja Maija-Liisa Lindqvist vastaa kysymykseen, miksei Heikkilää valittu Niemelän sijaan.

Valiokunta…tekee työn

Lindqvist on SOK:n hallintoneuvoston jäsen, uuden pääjohtajan nimittämistä valmistelevan nimitysvaliokunnan jäsen ja Osuuskauppa Hämeenmaan hallintoneuvoston puheenjohtaja.

Toimitusjohtaja Heikkilä itse ilmoittaa, ettei hän vastaa kysymykseen, onko hän valmis ottamaan vastaan SOK:n pääjohtajan tehtävät.

– Olen sanonut, etten kommentoi asiaa millään tavalla. Olenko ehdolla vai ei, kummassakaan tapauksessa ei ole fiksua kommentoida asiaa.

Heikkilä korostaa, että nimityksen valmistelu on hallintoneuvoston valiokunnan asia.

– Valiokunta tekee työn ja määrittelee uuden pääjohtajan profiilin. En lähde millään tavalla arvailemaan asiaa.

Ensimmäinen…kokous tänään

SOK:n nimitysvaliokunta ei ole vielä virallisesti edes aloittanut työtään. Sen ensimmäinen kokous on tänään perjantaina.

– Valinta on monen kuukauden prosessi ennen kuin se selkiää, Lindqvist arvioi.

SOK:n hallintoneuvoston nimitysvaliokuntaa johtaa hallintoneuvoston puheenjohtaja, tuomiorovasti Matti Pikkarainen. Muina jäseninä ovat Lindqvistin lisäksi Osuuskauppa EP:n toimitusjohtaja Kimmo Simberg, HOK-Elannon hallintoneuvoston puheenjohtaja Jorma Bergholm ja Osuuskauppa Peeässän hallintoneuvoston puheenjohtaja Timo Sonninen.

SOK:n eli Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan omistavat alueelliset osuuskaupat. SOK on koko S-ryhmän ydin, jossa tehdään strategia ryhmälle, hankitaan pääosa tuotteista ja johdetaan myyntiketjuja. SOK:n liikevaihto oli viime vuonna 7,4 miljardia euroa. Koko SOK-yhtymän liikevaihto oli 11,7 miljardia euroa. (HäSa)

 

Oikaisu: Olli Vormiston titteli korjattu kuvatekstiin Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtajaksi.