fbpx
Kanta-Häme

Heinämessuilla koettiin tungosta

Viikonlopun kaksipäiväisille Heinämessuille Forssan Kutomon alueella osallistui lopulta noin 20 000 messuvierasta.

Helteisen lauantain kävijämäärä liikkui 13–14 000 välillä ja sunnuntaille väkeä riitti puolet vähemmän. Järjestäjäpuolella oltiin tapahtuman vastaanottoon kaikin puolin tyytyväisiä.

– Sunnuntaina olisi saanut olla enemmänkin ihmisiä. Säätiedotus lupasi huonompaa keliä kuin mikä todellisuudessa vallitsi, joten moni varmaan suunnitteli ohjelmansa sen mukaan, sanoi messuvastaava Hanna Velin.

Erityisesti lauantaina keskipäivän maissa tehdasmiljöö kuhisi väenpaljoudesta. Sunnuntaina toisaalta osa näytteilleasettajista kertoi tehneensä runsaammin kauppoja, kun ihmisillä oli tilaa ja aikaa jäädä ihmettelemään kojuille.

Kävijöissä oli paljon perheitä, joita paikalle houkutteli monipuolinen aktiviteettien tarjonta. Forssaan saavuttiin lähikuntien ohessa myös kauempaa esimerkiksi Hämeenlinnasta ja Tampereelta, ja joukossa oli myös mökkikansaa. Tekemisen runsaudesta Heinämessuilla kertonee jotain se, että osa vierailijoista pyhitti viikonlopun molemmat päivät alueella kiertelylle.

– Kun juttelin ihmisten kanssa messuvilinässä, toiset kertoivat olevansa paikalla jo toista päivää viettämässä. Palattiin, kun jotain jäi edellispäivänä näkemättä, sanoi Velin.

Vetonauloja olivat muun muassa monen lapsen suosima poniratsastus ja Ulla-tamma sekä resiina-ajelu. Messujen loppuun asti koko perhettä viihdytti Parolan Panssariprikaatin yhtye Panssarinyrkki.

– He olivat yleisömenestys lastenkonsertteineen ja sotalauluineen. Vaikka messut olivat jo päättymässä, kuulijoita riitti, totesi Velin.

Puolustusvoimien ja vapaapalokuntien kalusto sekä Forssan seudun ammattiautoilijat keräsivät myös kiinnostusta osakseen.

Monipuolinen miljöö erilaisine alueineen ja selkeä opastus saivat kävijöiltä ja näytteilleasettajilta kiitosta.

Jos tapahtuma saa ensi vuonna jatkoa, osa myyjistä on jo tässä vaiheessa valmiita lähtemään mukaan uudelleen.

– Tästä on hyvä jatkaa kehityspalaveriin. Ensin kuullaan lisää yleisöä ja tapahtumaan osallistuneita toimijoita, ja sitten suunnitellaan mahdollista jatkoa. Ainakin ohjelmaa kehitettäisiin niin, että seuraavaksi tapahtuma olisi hieman erilainen, kommentoi Velin.

Heinämessut koettiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä, ja järjestämisestä vastasivat Forssan Lehti ja Hämeen Sanomat -konserni. HÄSA

Menot