fbpx
Kanta-Häme

Heinämessujen järjestelyt loppusuoralla

Heinämessukuhina Forssan Kutomon alueella on enää puolentoista viikon päässä. Reilusti yli sata näytteilleasettajaa viimeistelevät suunnitelmiaan tuhansia messuvieraita varten. Mukaan on tulossa puolustusvoimat panssareineen, yrityksiä, yhdistyksiä, käsityöläisiä niin Forssan seudulta kuin koko Suomestakin.

– Hyvillä mielin odotamme messuviikonloppua. Alusta asti paikalliset ovat ottaneet uuden tapahtuman avosylin vastaan, Forssan Lehden markkinointipäällikkö Heli Hieperi ja messuvastaava, asiakkuuspäällikkö Hanna Velin Hämeen Sanomista iloitsevat.

Forssan Lehti ja Hämeen Sanomat -konserni järjestävät traditioksi kaavaillut yleismessut nyt ensimmäistä kertaa. Sen vuoksi kaikki eivät vielä uskaltautuneet mukaan näytteilleasettajaksi. Aivan keltanokkia järjestäjät eivät kuitenkaan ole, sillä kokemusta Hämeenlinnan Elomessujen järjestämisestä on kertynyt jo usean vuoden ajalta.

– Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kaikkien kannattaa käydä tutustumassa tapahtumaan. Paikan päällä näkee, mistä Heinämessuissa oikein on kyse, Heli Hieperi kannustaa.

– Mattimyöhäiset voivat ottaa vieläkin yhteyttä, sillä joitakin messuosastoja on vapaana. Esimerkiksi käsityöläisten alueelle voivat myös yksityiset ihmiset tulla myymään tuotteitaan. Internetsivuilta löytyy yhteystietoja, Hanna Velin lisää.

Vihdoinkin tapahtuu jotain, näin ovat monet messuille mukaan lähtevät sanoneet Hieperille ja Velinille.

Messujen yleisötavoitteeksi on asetettu 25 000 ihmistä.

– Prismakeskuksessa ja Kutomon kauppakeskuksessa käy tavallisena kesäviikonloppuna yhteensä 15 000 ihmistä. Ostosreissulla on helppo poiketa Heinämessuille. Alueelle on vapaa pääsy, ja messuille voi tulla miltä puolelta hyvänsä, Hanna Velin muistuttaa.

Heli Hieperi on tyytyväinen siitä, että asiakkaille on voitu nyt tarjota uudenlaista näkyvyyttä ja markkinointia perinteisten väylien lisäksi.

– Heinämessuille tulevat voivat käyttää tapahtuman kontakteja myös tulevaisuudessa. Messuilla voi vaikka jakaa myöhemmin käytettäviä etuja.

Liekkitiimille Heinämessut on näytön paikka tulevaisuutta ajatellen. Yritys pystyttää alueelle suuren Liekkiklubin, jossa voi käydä ruokailemassa ja nauttimassa virvokkeita.

– Tämä on iso juttu, ja haemme nyt ennen kaikkea näkyvyyttä ja uskottavuutta. Toivon, että paitsi paikalliset myös mökkiläiset ja naapurikuntien asukkaat löytäisivät tiensä suurin joukoin Kutomon alueelle, Vesa Raatikainen sanoo.

Rykkerin työtila Kutomon alueella avaa ovensa Heinämessujen ajaksi.

– Forssa kaipaa nostetta, ja tällaisella tapahtumalla nostetta on mahdollisuus saada, Rykkerin Outi Saaristo ja Karita Stenfors-Selkälä miettivät.

– Aika lailla piilossa olemme olleet täällä työtilassamme. Uskomme, että Heinämessut tuo tähän muutoksen. Ihmiset uskaltavat varmasti paremmin tulla käymään alueella, kun he tutustuvat messuilla alueen tarjontaan. FL

Heinämessut Forssassa Kutomon alueella 2. – 3.7.2016, lauantaina klo 10.00 – 18.00 ja sunnuntaina klo 10.00 – 17.00. Messuille on vapaa pääsy.

Menot