Kanta-Häme

Heinonen ehdottaa liputusta suomalaiselle ruualle

Kuva: Anja Filppula
Kuva: Anja Filppula

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on tehnyt hallitukselle esityksen liputtamisesta 4.9.2019, kun maassamme vietetään suomalaisen ruoan päivää ensimmäistä kertaa.

Päivän tarkoituksena on lisätä suomalaisen ruoan tunnettuutta, vahvistaa kuluttajien tietoutta ruoan alkuperästä sekä juhlistaa suomalaisia raaka-aineita ja makuja.

– Minusta meidän tulee nostaa Suomen liput salkoihin tuona päivänä ja juhlistaa ja kunnioittaa tälläkin tavalla suomalaista ruokaa ja ruuantuotantoa, ehdottaa Timo Heinonen.

Hän kertoo jättäneensä asiasta esityksenhallitukselle ja ruoasta vastaavalle maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle (kesk.) ja liputtamisesta vastaavalla sisäministeri Maria Ohisalolle (vihr.).

 

Heinonen katsoo, että suomalainen ruoka on vastuullista ja ruoantuotannossa huomioidaan ihmisten, eläinten ja luonnon hyvinvointi.

– Tuotamme turvallista, maailman puhtaimpiin lukeutuvaa ruokaa, jonka elinkaari tiedetään pellosta pöytään. Tämä ei kuitenkaan olisi mahdollista ilman korkeita laatuvaatimuksia, kehittynyttä elintarviketuotantoa, puhdasta maaperää ja vettä sekä ennen muuta sitoutuneita ja osaavia maanviljelijöitä. Tämä liputus olisi kiitos ja arvostus myös heille, muistuttaa Heinonen.

Taloustutkimuksen vuonna 2018 tekemän Suomi syö 2018 -tutkimuksen mukaan 78 prosenttia tutkimukseen osallistuneista piti kotimaisen ruoan syömistä tärkeänä. Ruuan alkuperämerkintöjä onkin lisätty viime aikoina niin kaupan kuin ravintoloidenkin ruokiin.

– Aikataulu on tiukka ja siksi tänä vuonna voisimme edetä vain annettavalla suosituksella, mutta toivon, että jatkossa suomalaisen ruoan päivästä tehdään virallinen liputuspäivä, Heinonen pohtii.

 

 

Päivän lehti

24.2.2020