Kanta-Häme

Heinonen tukee Vapaavuorta

Loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) tukee elinkeinoministeri Jan Vapaavuorta kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Heinonen pitää Vapaavuoren vahvuuksina pitkää kokemusta politiikan parissa sekä yhteistyökykyistä ja realistista toimintatapaa.

Heinosen mukaan Vapaavuori on kollegana vaativa ja aikaansaapa.

– Vapaavuorella on yli 20 vuoden ura takana kuntapolitiikassa. Hän tietää, mitä kuntien ihan tavallinen arki on. Hän on kuunteleva ja keskusteleva kollega, Heinonen perustelee kantaansa.

Eniten hän arvostaa Vapaavuoressa kuitenkin tämän kykyä tehdä myös vaikeita päätöksiä.

– Tästä on esimerkkinä vaikkapa sote-asian eteenpäin vieminen, Heinonen kertoo.

Eduskunnan lisäksi hän on työskennellyt Vapaavuoren kanssa Valtion liikuntaneuvostossa. Heinonen arvostaakin myös Vapaavuoren panosta suomalaisen urheilun hyväksi.

– Pidän tärkeänä, että hän on nostanut rohkeasti esille sekä huippu-urheilun että ennen muuta kuntoliikunnan ja hyötyliikunnan.

Heinonen on tyytyväinen, että puolueen puheenjohtajakilpaan on ilmoittanut kolme kovatasoista tekijää.

Vapaavuoren lisäksi ehdolla ovat ulkomaankauppa- ja eurooppaministeri Alexander Stubb ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

– Heitä kaikkia arvostetaan myös muissa puolueissa. Tässä vaikeassa taloustilanteessa ja murroksessa olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että Vapaavuori on heistä paras puheenjohtaja ja myös pääministeri Suomelle, Heinonen sanoo.

Kokoomuksen puoluekokous valitsee pääministeri ja puheenjohtaja Jyrki Kataiselle seuraajan Lahdessa 14. kesäkuuta. (HäSa)

Mainos