Kanta-Häme

Helikopteri etsi riippuliitäjää Lopella

Loppijärven ja Järventaustantien väliseen maastoon pudonnutta riippuliitäjää etsittiin Lopella perjantai-iltana. Etsintöihin osallistui myös kaksi helikopteria, joista toinen oli lämpökameralla varustettu Rajavartiolaitoksen helikopteri.
 
Pelastuslaitos sai ilmoituksen maastoon pudonneesta riippuliitäjästä kello kuuden aikaan illalla. Havainnon putoamisesta teki mökillään ollut pariskunta.
 
– Ilmoituksen tehneestä pariskunnasta miehellä on takanaan yli 200 lentotuntia, joten havainto on otettu vakavasti, kertoi maastosta puhelimitse tavoitettu päivystävä palomestari Seppo Vilpas.
 
Tapauksen tutkinta siirtyi illalla poliisille. Poliisille ei ollut perjantai-iltaan mennessä tullut tietoa lentäjän lähtöpaikasta tai kenestäkään kadonneeksi ilmoitetusta henkilöstä. Lentäjä ei tiettävästi ollut lähtenyt liikkeelle ilmailuharrastajien käyttämiltä Räyskälän tai Hyvinkään lentokentältä.
 
Etsinnät keskeytettiin tuloksettomina iltamyöhällä. Lauantaina harkitaan, vieläkö etsintää on tarpeen jatkaa.
 
Etsinnät oli rajattu halkaisijaltaan noin kilometrin kokoiselle alueelle Läpikiventien ja Kissannokantien väliseen maastoon, jossa on paikoittain hyvin tiheää puustoa. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic