Kanta-Häme

Hellstén uhrautui Kevan parhaaksi

Hämeenlinnan entinen kaupunginjohtaja, Kevan varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén vetäytyi viime metreillä pois Kevan toimitusjohtajakisasta.

Hellsténin päätöksen jälkeen Kevan hallitus päätyi esittämään toimitusjohtajan virkaan Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) toimitusjohtajaa Jukka Männistöä.

Hämeen Sanomat tavoitti Hellsténin torstaina tuoreeltaan Seinäjoelta, jossa Hellstén on parhaillaan SDP:n puoluekokousedustajana.

Hän kertoo tehneensä päätöksensä sen jälkeen, kun kävi ilmeiseksi, että Kevan hallituksessa olisi syntynyt äänestystilanne hänen ja Männistön välillä.

– Päätin rauhoittaa tilanteen, jotta Kevaan ei muodostu vastakkainasettelua. Katsoin paremmaksi vetäytyä, jos se on tarpeen Kevan yhtenäisyyden vuoksi, Hellstén sanoo.

Hän korostaa, että tuleva toimitusjohtaja tulee valita mahdollisimman laajalla hyväksynnällä.

Viime syksynä Kevan ympärillä pyörinyt työsuhdeasuntoihin ja -autoihin liittynyt kohu on monella vielä hyvässä muistissa. Hellstén luopui kohun yhteydessä työsuhdemersustaan.

Vastuualue kasvaa

Hellstén kertoo vetäytymisen taustalla vaikuttavan myös se, että hän on hyvin motivoitunut työhönsä, eikä suunnittele esimerkiksi lähtöä pois Kevasta.

Kevan hallitus päättikin torstaina toimitusjohtajaesityksen lisäksi myös Kevan varatoimitusjohtajien työnkuvista.

Hellstén on tähän mennessä johtanut työssäjaksamisen strategiaa. Nyt hänen vastuualueensa kasvaa.

– Vastuullani ovat jatkossa koko eläke- ja työelämäpalveluiden kokonaisuus, joka sisältää myös työhyvinvointiasiat. Roolini kasvaa siis merkittävästi, Hellstén iloitsee.

Väärästä puolueesta?

SDP:n puoluekokouksen käytävillä esitettiin torstaina spekulaatioita Kevan toimitusjohtajavalinnan taustoista. Etelä-Savon sairaanhoitopiirin johtajana Mikkelissä 1990-luvulla toimineen Jukka Männistön muisteltiin olevan taustaltaan keskustalainen.

Hänen poikansa Lasse Männistö on puolestaan kokoomuksen kansanedustaja.

Hellstén ei tunne Männistöä entuudestaan, eikä halua ottaa kantaa mahdolliseen puoluepoliittiseen peliin.

– Päätin jo tehtävää hakiessani, etten ota kantaa kilpailijoihin, enkä ole siis häneen perehtynyt. Totta kai talossa kuitenkin ajamme yhdessä Kevan etua, Hellstén sanoo.

Kevan toimitusjohtajan paikka on perinteisesti kuulunut keskustalle. Puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä kuitenkin totesi keväällä, ettei puoluepolitiikka näyttele tällä kertaa toimitusjohtajavalinnassa mitään roolia. (HäSa)

Mainos