Kanta-Häme

Hellsténistä veikataan Keva-pomoa

Kevan hallitus valitsee perjantaina uuden varatoimitusjohtajan. Tiettävästi vahvimmilla virkaan on Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Tapani Hellstén.

Varatoimitusjohtajan paikkaa haki 32 hakijaa, joista loppusuoralla on ollut Hellsténin lisäksi Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki, Kuntatyönantajien neuvottelupäällikkö Jorma Palola ja Hyvinkään henkilöstöjohtaja Vesa Tuunainen.

Paikka vapautui, kun varatoimitusjohtaja Eija Lehto-Kannisto jäi eläkkeelle.

Tapani Hellstén on istunut Kevan hallituksessa vuodesta 2005. Tällä hetkellä hän on sen varapuheenjohtaja, mutta on jäävännyt itsensä sen päätöksenteosta valintaprosessin ajaksi.

Eläkkeelle jäänyt Lehto-Kannisto on taustaltaan sosialidemokraatti. Toimitusjohtaja Merja Ailus on keskustalainen ja toinen varatoimitusjohtaja Pekka Alanen kokoomuslainen.

Hellstén on aiemmin luonnehtinut, ettei poliittisuus ole rasite Kevan johdossa.

Varatoimitusjohtajien tehtäväjaossa Alaselle kuuluu asiakasstrategia ja toiselle varatoimitusjohtajalle työkyky- ja työssäjaksamisstrategia.

Lentävä lähtö

Jos valinta osuu Hellsténiin, hän saattaa jättää kaupunginjohtajan tehtävät nopeastikin.

Tällöin hän jää lomalle jo joulukuun alkupuolella.

– Pitämättömiä lomia on tältä vuodelta ja viime vuodelta, Hellstén laskee.

Vaikka valinta käytännössä varmistuisikin tänään, Hellstén ei aio irtisanoutua ennen kuin päätös on saanut lainvoiman. Valitusaika on 38 vuorokautta eli päättyy vuodenvaihteen tienoilla.

Tämä merkitsee, että virka voidaan julistaa haettavaksi vasta tammikuussa.

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Yhtiö hoitaa noin 1,3 miljoonan julkisen sektorin työntekijän ja eläkkeen saajan työeläkepalveluja. Aiemmalta nimeltään yhtiö oli Kuntien eläkevakuutus. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020