Kanta-Häme

Hämeenlinnan Kirje: Helsingin Garden on läheistä sukua Hämeensaaren Areenalle

Miten tämä vaikuttaa tutunomaiselta? Garden Helsinki on Hämeensaari-hankkeen isoveli ja näyttää etenevän. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy
Miten tämä vaikuttaa tutunomaiselta? Garden Helsinki on Hämeensaari-hankkeen isoveli ja näyttää etenevän. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M

Kiinnostavaa. Taka-Töölöön Nordenskiöldinkadun vanhan jäähallin tuntumaan suunniteltu Garden Helsinki näyttäisi etenevän.

Suunnitelman takana ovat samat voimat kuin Hämeensaari-hankkeessa. Koko konsepti havainnekuvia myöten muistuttaa huomattavasti helmikuussa julkistettua Hämeensaaren Areenaa.

Helsingissä ollaan päätymässä siihen, että itse areena nousee suunniteltuun paikkaan vanhan jäähallin viereen, mutta ainakin osa hankkeeseen liittyvästä rakennusoikeudesta osoitettaisiin jostain muualta (HS 28.3.).

Vaihtoehtoina on mainittu himoitut merenranta-alueet Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa.

Pelkkä areena ei kannata

Taustalla on se, ettei monitoimiareena rakennuttaminen kannata ilman, että siihen liittyy asunto- ja liikerakentamista. Toisaalta Garden Helsingin alue on ahdas tavoitellulle rakennusoikeudelle.

Virkamiehet ovat näyttäneet vihreätä valoa suunnitelmalle, koska sen areenaosion halutaan toteutuvan. Seuraavaksi kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asemakaavaa parin viikon kuluttua.

Toimitusjohtaja Timo Everi muistuttaa, että tässäkin järjestelyssä tonttimaa ostetaan markkinahintaan. Pääkaupungin hanke onkin melkoisesti hämeenlinnalaista kalliimpi. Puhutaan 700 miljoonasta eurosta, kun täkäläinen arvio on vajaat 200 miljoonaa.