Kanta-Häme

Helsinki-Vantaasta ei tule Sibelius-lentokenttää

Helsinki-Vantaan lentokenttä ei ota Jean Sibeliuksen nimeä käyttöönsä vaan jatkaa toimimista entisellä nimellään.

Lentokentästä vastaava Finavia kertoi päätöksestä tiistaina, Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlapäivänä.

Finavia tiedottaa arvioineensa nimen vaihtamisen hyötyjä ja haittoja ja päättänyt pitää nimen ennallaan. Maailmalla lentokenttä tunnetaan Helsinki airport -nimellä.

– Nimen vaihtaminen edellyttäisi useiden miljoonien eurojen markkinointipanostusta. Emme näe, että se hyödyttäisi Suomen matkailuelinkeinoa yhtä tehokkaasti kuin nykyinen tunnistettava ja matkakohteeseen helposti yhdistettävä nimi, johtaja Joni Sundelin sanoo.

Sibeliuksen juhlavuoden toimijat ja Finavia julkistivat tiistaina aloittavansa yhteistyön, joka tuo säveltäjämestarin hengen lentoasemalle elämyksellisellä tavalla.

Yhteistyö on jo alkanut kentälle avatulla Sibelius & kuvia Suomesta -valokuvanäyttelyllä ja Sibelius-teemaa kaavaillaan terminaalin vaihtoliikenne-alueelle, missä Aasian ja Euroopan liikenne kohtaavat.

Suunnittelussa ovat mukana Sibeliuksen juhlavuoden 2015 projektiryhmä, Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiö ja Sibelius-Seura.

Sibeliusteeman suunnittelu alkaa samaan aikaan ensi vuonna käynnistyvän terminaalilaajennuksen kanssa ja matkustajille se näkyy arviolta vuoden 2018 aikana. HäSa