Kanta-Häme

Henna Mäntymaa avaa kuukaudeksi koirakeskuksen

Henna Mäntymaa perusti Forssaan keväällä lemmikkituotteiden pop up -myymälän, nyt Yappy Fashion oy:n yrittäjä avaa kokonaisen koirakeskuksen kuukaudeksi.

– Puistolinnan pop up -myymälä sai niin paljon positiivista palautetta, että päätin ottaa uusiksi, Henna Mäntymaa kertoo.

Mäntymaa on vuokrannut entisen Nissenin kulman Forssan keskustassa Hämeentiellä, jossa palvelee 11. joulukuuta asti koirakeskus.

– Olen saanut yhteistyökumppaneiksi mukaan muun muassa koirahieroja Henna Romun, trimmaamo Wiiraamon ja valokuvaaja Kati Länsikylän.

Ajat yhteistyökumppaneille varataan ennakkoon myymälästä.

Yappy Fashion on maahantuonti- ja tukkukauppayritys, joka myy ja markkinoi lemmikkitarvikemerkkejä. Ruokaa yritys ei myy, mutta pop up -myymälää varten Mäntymaa on kutsunut paikalle Flatazor-ruoan maahantuojan.

Mäntymaa on kehitellyt koirakeskukselle kuukauden ajaksi monipuolista ohjelmaa.

– Luvassa on esimerkiksi pentutreffit. Pentutreffeille ovat kaikki tervetulleita, kunhan vaan rokotukset ovat voimassa.

Mäntymaa on suunnitellut koirakeskukseen myös pikkujouluja sekä peliperjantaita, jolloin koirat pääsevät testaamaan eritasoisia älypelejä.

– Koirien mahdollisten allergioiden vuoksi on hyvä ottaa omat namit mukaan. Koirilla usein riittää äly näihin peleihin, mutta ei aina viitseliäisyys, Mäntymaa naurahtaa.

Koirat pääsevät myös maistelemaa Snuffle-nimistä koirille kehitettyä olutta, jonka aromit ovat parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.

– Se on käytännössä suolatonta, mutta maistuvaa kana­- tai lihalientä. Alkoholia siinä ei ole, Mäntymaa hymyilee.

Olut on kehitetty yhteä maailman parhaana olutmaana tunnetussa Belgiassa jo vuonna 2009.

– Olen kuullut myös helsinkiläisestä pubista, joka myy koirien olutta. Eräs bulldoggi tulee isäntänsä mukana pubiin ja nauttii aina oman tuoppinsa. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic