Kanta-Häme

Henni valmistuu ammattiin tallilla

Henni Sihvonen tiesi jo ennen kouluun menoa ammattinsa löytyvän hevostalleilta. Peruskoulun jälkeen halusi opiskella oppisopimuksella hevosten hoitajaksi.
 
– Halusin opiskella, saada palkkaa ja valmistua ammattiin samalla kertaa. Oppilaitoksessa käytännön työnteko olisi jäänyt paljon vähemmälle, hän perustelee.
 
Valintaprosessi oli vaikea, vaikka Henni Sihvosella oli tiedossa työpaikka kotona, Mallun talleilla. Jo peruskoulun viimeisellä luokalla hän ihmetteli, ettei koulussa otettu oppisopimustietä vakavasti.
 
– Minua kannustettiin vain jatkamaan lukiossa tai hakeutumaan toisen asteen oppilaitoksiin. Kun sanoin haluavani oppisopimuslaiseksi, se ohitettiin eikä tietoa edes haettu minulle.
 
Myös Hennin oppisopimusohjaaja eli työnantaja Marjut Sihvonen törmäsi samaan asenteeseen koulun keskusteluilloissa. 
 
Tie opintoihin aukesi lopulta nopeasti, kun Marjut ja Henni Sivonen ottivat yhteyttä oppisopimuskeskukseen Hyriaan.
 
Henni Sihvonen hoitaa nyt täysipäiväisesti Mallun Tallilla 20 hevosta ja käy pari kertaa kuussa lähiopinnoissa Koulutuskeskus Salpauksessa Asikalassa ja Jokimaalla.
 
Oppisopimuskoulutus kestää kolme vuotta. Sen jälkeen Henni Sihvonen on suorittanut hevosharrasteohjaajaksi suuntautuneen hevostenhoitajan tutkinnon.
 
– Etäopiskelua riittää kotona. Tietotekniikan hyödyntämisessä olisi vielä parantamisen varaa. Nyt verkko tökkii, tieto lähiopiskelupäivistä ei tahdo kulkea eivätkä kotona tehdyt tehtävät aina välity Salpaukseen, Henni kertoo.
 
– Onhan tämä fyysisesti rankkaa työtä ja opiskelua, mutta ihan oikea valinta! Tunnen tosiaan oppivani, kun osallistun  vammaisratsastuksen ohjaamiseen, tuntien pitoon, siivoan tallia, hoidan eläinlääkärikäyntejä, otan osaa kengityksiin, hankin rehua ja opiskelen taloushallintoa.
 
Vaikka Henni on elänyt tallitilalla, koululaisena hän ei ehtinyt osallistua töihin. Koulun jälkeen hän hoiti kolmea omaa hevostaan ja valmentautui ratsastuskilpailuihin.
 
Marjut Sihvoselle oman tyttären palkkaaminen oppisopimuslaiseksi oli helppo ratkaisu. Hän pystyi luottamaan tyttäreensä ja iloitsi myös tämän valinnasta.
 
– Ennalta en osannut ajatella rahallisen tuen määrää. Odotin korkeintaan paria sataa euroa kuussa. Tällä hetkellä tukea saa kuitenkin lähes koko Hennin kuukausipalkan verran. Maksettavaksi jää vain hieman sivukuluja.
 
Marjut Sihvonen miettisi tarkemmin oppisopimuksen solmimista, jos kyseessä olisi vieras nuori. Hän pitää tärkeänä, että yrittäjä ja nuori tuntevat toisensa, jolloin sopimus syntyy luottamuspohjalta.
 
Vastuu tallitöissä on suuri, kun hoidettavana on isokokoisia sekä vieraiden että tallin omia hevosia. Ohjattavana on lapsia, aikuisia ja erikoisryhmiä.
 
Aiempaa lyhyempi, vain neljän kuukauden sopimus helpottaa yrittäjän riskiä.
 
– Minusta on tärkeää, että nuorille kerrotaan jo koulussa mahdollisuudesta hankkia ammatti yhdistämällä palkkatyö ja opiskelu. Oppisopimus kiinnostaa yllättävän monia nuoria, Marjut Sihvonen korostaa. (HäSa)

Työnantajalle lisätukia lähes koko palkan verran

Oppisopimus houkuttelee nyt sekä työnantajia että nuoria.
 
Oppisopimusnuoren palkkaava yritys voi parhaimmillaan saada koulutuskorvausta lähes palkan verran. Enää ei työnantajan eikä nuoren tarvitse sitoutua kolmen vuoden pituiseen oppisopimukseen, vaan 4-12 kuukautta riittää.
 
– Kyseessä on opetus- ja kulttuuriministeriön kahden vuoden pituinen kokeilu. Peruskoulun päättäneitä nuoria kannustetaan suorittamaan vaikkapa vain yksi ammattipätevyyteen johtavan perustutkinnon osa, kertoo opintosihteeri Elina Miettinen Hyria oppisopimuskeskuksesta.
 
Oppisopimuskoulutuksen valinneista valtaosa on ollut ammattitutkintoa tavoittelevia aikuisia. 
Nuorten hakeutumista oppisopimukseen on haitannut erityisesti, etteivät työnantajat ole olleet kovin hanakoita sitoutumaan kolmen vuoden työsuhteeseen 16-vuotiaiden kanssa.
 
Uudistuksen etu nuorten kannalta on Elina Miettisen mielestä erityisesti mahdollisuus suorittaa ammatillinen perustutkinto useammassa jaksossa tai suorittaa vain yksi perustutkinnon osa.
Oppisopimuskeskus etsii nyt työnantajia, jotka ottaisivat näitä nuoria oppisopimuskoulutukseen.
 
– Kun koulusta tullaan työssäoppimisjaksolle, kannattaa opiskelijan kanssa jo sopia kesätyöpaikasta tai pohtia oppisopimusmahdollisuutta, miettii Elina Miettinen.
 
Kesätyöt ja työharjoittelu voivat avata nuorelle tien oppisopimukseen ja sitä tietä ammattitaitoiseksi, valmiiksi yrityksen tarpeisiin koulutetuksi työntekijäksi.
 
Nuorten oppisopimuksella hankkimia suosituimpia ammatteja ovat lähihoitaja, merkonomi, varastonhoitaja, koneistaja ja kiinteistönhoitaja.
 
Lue lisää koulutusteemasta keskiviikon Hämeen Sanomista.

Päivän lehti

4.6.2020