Kanta-Häme

Herääminen korvasi puistoon suljetun Sibeliuksen

Sade taukosi ja näyttävä sateenkaari ilmestyi taivaalle juuri, kun kolmannen vuoden insinööriopiskelija Emma Heinänen laski lakin Into Saxelinin Herääminen -veistoksen päähän Laivarannassa vappuaattona iltakuudelta.

Herääminen korvasi Sibeliuksen näköispatsaan Hämeenlinnan ammattikorkeakouluopiskelijat ry:n perinteisessä patsaan lakituksessa, Sibeliuksenpuiston ollessa suljettuna remontin vuoksi ensi syksyyn asti.

Toisin kuin kolmimetrinen Sibeliuksen patsas, Laivarannan vain noin metrin korkuinen naispatsas lakitettiin aidolla ylioppilaslakilla. Vaihtoehtopatsaan lakitus keräsi tavallista vähemmän yleisöä. Väenkadon syynä oli luultavasti kalsa sää, ei lakitettavan vaihtuminen, arveli lakittamisen seuraamisesta vappuperinteensä tehneet Albert ja Rakel Szabo.

– Tämä on kohtuullinen korvike, vaikka hatun pitääkin olla pienempi, Rakel Szabo hymyili.

Tilaisuuden kunniaksi myös Rakel Szabo painoi päähän oman, vuosikymmenten värjäämän valkolakkinsa.

– Kirjoitin ylioppilaaksi Kouvolan tyttölyseosta vuonna 1953, Szabo nauroi.

Elämä on tässä ja nyt

Juhlapuheen piti kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Rautio (kok.).

Rautio lupasi, että Hämeenlinnassa pyritään parempaan kuin vuodenvaihteessa voimaan tullut nuorisotakuu edellyttää. Nuorisotakuu tarkoittaa, että kolmen kuukauden kuluessa työnhaun alkamisesta nuorelle tarjotaan palvelu tai toimenpide, jolla parannetaan hänen mahdollisuuksiaan selviytyä työmarkkinoilla tai löytää työpaikka.

Rautio myös peräänkuulutti niin peruskoulunsa päättävien nuorten kuin opiskelijoiden omaa vastuuta tulevaisuudestaan.

– Elämä on tässä ja nyt, ei joskus ja jossain. (HäSa)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic