Kanta-Häme Riihimäki

Herajoen koulun kunnostustyöt viivästyvät – Palon sytyttäjästä ei vieläkään tietoa

Ketään ei ole otettu kiinni tuhopoltosta epäiltynä.
Herajoen alakoulu kärsi pahoja vahinkoja tuhopoltoksi epäillyssä palossa. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen
Herajoen alakoulu kärsi pahoja vahinkoja tuhopoltoksi epäillyssä palossa. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Todennäköisesti tuhopolton kohteeksi elokuun puolivälissä joutuneen Riihimäen Herajoen koulun korjaustyöt viivästyvät.

Tavoitteena oli, että palossa vaurioituneen koulun Haapala-rakennuksen korjaustyöt olisivat alkaneet ensi viikolla, mutta savuvahinkojen puhdistustöiden vuoksi korjauksia päästään tekemään vasta syyskuun lopussa.

 

Koulun korjaus suoritetaan kahdessa osassa, joista luokkatilat puhdistetaan ensiksi. Nyt uutisoitu viivästys koskee niin sanottua puhtaampaa, eli vain savuvahinkoja kärsinyttä osaa koulusta, kertoo vastaava rakennuttaja Ari Mikkola Riihimäen kaupungilta.

– Meillä oli koululla tiistaina vastaanottotarkastus puhtaan puolen osalta, mutta tiloissa oli yhä havaittavissa savunhajua. Palopuhdistustyö on hyvin vaikeasti ennakoitavaa, Mikkola toteaa.

Tiloja on puhdistettu siivoamalla ja ionisoimalla.

Pahemmin vaurioituneen puolen, kuten liikuntasalin, korjaustöiden aloittamisajasta tai kestosta ei vielä osata antaa arviota. Myös vakuutusyhtiö tekee aiheesta selvitystä.

– Vaurioituneemman puolen remontti on oma, erillinen projektinsa, Mikkola sanoo.

 

Poliisi epäilee tulipaloa tahallaan sytytetyksi. Tutkinnanjohtaja Marko Mäkinen Hämeen poliisista kertoo, että poliisilla ei ole todennäköistä epäiltyä.

– Olemme pyytäneet myös yleisövihjeitä, Mäkinen toteaa.

Viivästyksen vuoksi koulun varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen lapset jatkavat Piikinmäen tiloissa syyskuun loppuun saakka. Myös Herajoen koululaisten luokkaruokailu jatkuu syyskuun loppuun. Herajoen koulussa on noin 170 oppilasta esikoulusta 5. luokkaan. Lisäksi varhaiskasvatuksessa on 12 lasta. HäSa

 

Päivän lehti

28.1.2020