fbpx
Kanta-Häme

Hevihaarukka heilahtaa Maiden-autolle

Toni Tallberg on saanut kevään mittaan tottua siihen, että päät kääntyvät, kun mies kurvailee uudella Mercedes-Benzillään liikenteessä.

Tallbergin uusi auto on nimittäin paitsi kulkuväline, myös liikkuva kunnianosoitus miehen fanittamalle Iron Maiden -yhtyeelle.

– Moottoritiellä ihmiset saattavat hiljennellä viereen, kuvata ja näyttää peukkuja ja hevihaarukoita. Jos parkissa ollaan, tullaan helposti juttelemaan, Tallberg kertoo.

Liikkeellä Tallberg on paljon, sillä Espoossa asuva mies työskentelee isänsä firmassa, joka rakentaa ja huoltaa huoltoasemia ympäri maata.

Ajatus auton tuunaamisesta Iron Maiden -henkeen heräsi jo vuonna 2003, kun Tallberg hankki edelliseen autoonsa pari teippausta. Kun uuden auton hankinta tuli ajankohtaiseksi, päätti mies viedä homman niin sanotusti loppuun asti.

Autoa koristavat kuvat on etsitty eri levyjen kansiaiheista. Uuden kiertueen kunniaksi toiseen kylkeen on teipattu tuoreimpaan levyyn liittyvä kuva-aihe.

Teippauksen suunnitelleen ja toteuttaneen firman kädenjälkeen Tallberg on tyytyväinen. Teippausten hinnaksi tuli pyöreästi 2 000 euroa.

Tekijänoikeuskysymykset mietityttävät monia, mutta Tallberg itse ei moisilla päätään vaivaa. Hän katsoo, että teippaukset ovat kunnianosoitus bändille siinä missä vaikkapa tatuoinnitkin. Autostaan Tallberg on lähettänyt kuvia Iron Maidenin viralliselle fanifoorumille verkkoon. Palaute on ollut myönteistä.

27-vuotias Tallberg on kuunnellut Maidenia pikkupojasta saakka. Ensimmäisenä kolahti joko The Trooper tai Fear of the Dark, ja nykyään kotoa löytyvät kaikki levyt vinyyleitä myöden. Suosikkilevy on bändin viides studioalbumi, Powerslave.

– Siinä levyssä on pelkkää hyvää. Pidän siitä, että biisit ovat kuusiminuuttisia – jopa ylikin. Esimerkiksi Rime of the Ancient Mariner on huikea biisi. Maiden osaa tehdä pitkiä biisejä.

Mikä Maidenissa vetoaa?

– Soundit ja Bruce Dickinsonin lauluääni, joka on aivan huikea. Bruce vetää ikäisekseen todella hyvin, vaikka korkeissa äänissä onkin välillä hankaluuksia.

Ensimmäisellä keikalla Tallberg kävi vuonna 2000, eikä sen jälkeen ole yksikään Suomen-keikka jäänyt väliin. Hämeenlinnan-keikkaa odotellessaan Tallberg lueskelee päivittäin verkosta arvosteluja ja katselee keikkakuvia.

– Hämeenlinnasta odotan aivan huikeaa keikkaa. Lisämausteen tarjoaa varmasti se, mitä kaikkea Maiden ja Bruce ovat viime vuonna käyneet Brucen syövän takia läpi. Uskon, että bändi tulee nyt entistä kovempana takaisin.

Edellisen kerran Tallberg on nähnyt bändin vuonna 2013. Seuraavan vuoden joulukuussa laulaja Bruce Dickinsonilla todettiin aikaisessa vaiheessa ollut kurkkusyöpä.

– Kun itse kuulin Brucen syövästä, tuntui, että aika pysähtyi. Onneksi hän sen selätti. HÄSA

Menot