Kanta-Häme

Hevosenliha-kohu näkyy jo kebabin myynnissä

 

Kohu hevosenlihasta käy kiihkeänä. Siinä missä elintarvikeyhtiö Pouttu on vetänyt hevosenlihaa sisältäneitä kebabtuotteitaan pois markkinoilta, ovat asiakkaat vetäytyneet kebabravintoloista.
 
Keskustalossa kebab-pizzeria Roseannen liikkeenharjoittaja Keyvan Kazizadeh on huolissaan siitä, kuinka kohun jäljet näkyvät myös Hämeenlinnassa.
 
– Torstaina meni kaupaksi kaksi kebabannosta ja yksi tonnikalapitsa. Normaalisti annoksia tilataan kuutisenkymmentä pelkästään lounasaikana, hän päivittelee.
 
Kazizadeh epäilee ihmisten säikähtäneen kohua, vaakakupissa painanee myös ennakkoluulot.
 
– Epätavallisen hiljaisen asiakasvirran takia kävin kurkistamassa myös, miten kilpailijoillani pyyhkii. En ollut ainoa, joka pyöritteli sormiaan tiskin takana.
 
Hämeenlinnassa ja Tampereella yritystään pyörittävä Kazizadeh ymmärtää hevosenlihasta nousseen kohun tietyissä määrin.
 
– Kyse ei ole vain hevosista, vaan myös siitä, mistä olosuhteista ne tulevat, miten niitä on käsitelty ja kuljetettu.
 
– Roseannessa ei hevosenlihaa myydä, Kazizadeh vakuuttaa.
 
Siitä todistuksena ravintolan tiskiltä löytyvät terveysviranomaisten ja lihan toimittajan myöntämät todistukset.
 
– Tarjoamme täysin suomalaista, Joutsenmerkillä suojattua naudanlihaa, joka näkyy myös hinnoissa.
 
– Mielestäni alennuksilla ei ratkaista ongelmaa, vaan laadulla. Ihmisten luotto täytyy saada takaisin, toistakymmentä vuotta ravintola-alalla työskennellyt Kazizadeh huomauttaa.

Päivän lehti

8.4.2020