Kanta-Häme

Hevoskuljetus nurin moottoritiellä

Uhkaavasta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä tiistaina puolen päivän jälkeen moottoritiellä Iittalan liittymästä puolisen kilometriä etelän suuntaan.

Hevoskuljetukseen tarkoitettua perävaunua vetänyt henkilöauto lähti luisuun ja ajautui liukkaalla, lumisella ja tuulisella tiellä moottoritien keskialueelle.

Kohti pohjoista matkalla ollut henkilöauto säilyi ulosajossa pyörillään, mutta hevoskuljetuskärry kaatui ja rikkoutui.

– Hevonen oli sisällä kaatuneessa kärryssä, kun tulimme paikalle, mutta pompsahtikin äkkiä ylös ja ulos lasikuidusta, kertoi päivystävä palomestari Mika Koukku Kanta-Hämeen pelastuslaitoksesta. Hevonen lähti saman tien karkuteille hoitajiltaan.

Koko moottoritien liikenne jouduttiin sulkemaan vauhkoontuneen hevosen takia noin viidentoista minuutin ajaksi.

Varsinkin pohjoiseen päin ehti kertyä pitkä, jopa kilometrien jono, ja poliisi ja pelastuslaitos ehtivät suunnitella jo kiertotien järjestämistä vanhan kolmostien kautta.

– Tarina päättyi onnellisesti, kun hevosta kuljettamassa olleet kaksi naista saivat sen kiinni ja turvallisesti toiseen kuljetuskärryyn.

Paikalla kävi eläinlääkäri tarkistamassa hevosen kunnon ja antamassa sille rauhoittavaa lääkettä.

– Hevonen lähti meidän tietojemme mukaan päällisin puolin kunnossa takaisin kotiinpäin, eli Hyvinkäälle, palomestari Mika Koukku kertoi.

Moottoritien pinta on ollut jäinen viime päivien nopeiden lämpötilavaihteluiden sekä lumisateiden jäljiltä.

– Erittäin voimakas tuuli on lisäksi ottanut kovaa kiinni ajoneuvoihin ja hevoskuljetuskärryjen kaltaisiin suhteellisen kevyisiin perävaunuihin. (HäSa)