Kanta-Häme

Hevostilasta tuli leirintäalue

Lauantai oli SF-Caravan Ydin-Hämeen yhdistykselle suuri päivä. Silloin salkoon nostettiin ensimmäisen kerran yhdistyksen oma lippu vastavalmistuneella leirintäalueella, Hämeenhelmessä.

Karavaaniyhdistys on toteuttanut haaveitaan ripeästi. Leirintäalueeksi sopivat tilat löytyivät Janakkalan Leppäkoskelta viime vuoden toukokuussa. Remontointi alkoi heti tuolloin juhannuksen tienoilla.

– Työt oli aloitettava yhdeksän rautapilttuun hajottamisella ja lannan lapioimisella ulos rakennuksesta. Nyt hevostallien tilalla on vastaanotto, saunatilat ja karaokehuone, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Anttonen.

Kaikki matkailijat tervetulleita

Anttosen mukaan kaikki uudistukset on tehty 90 prosenttisesti talkoovoimin. Töissä on häärinyt noin 20 innostunutta karavaanaria. Asuntovaunuille oli käyttöä kesällä ja talvella, koska reippaita rakentajia asui alueella töiden ajan.

– Onneksi nykyaikaisissa vaunuissa on kaikki mukavuudet, Anttonen sanoo.

Nyt valmiille leirintäalueelle mahtuu 40 asuntovaunua tai -autoa. Alueesta haluttiin tehdä avoin kaikille, jotta paikalle voivat leiriytyä kaikki matkailua harrastavat tutut ja tuntemattomat.

– Karavaanarit ovat sosiaalista porukkaa. Emme suhtaudu alueeseemme sisäänpäin lämpiävästi, vaan tänne saavat tulla muutkin kuin yhdistyksemme jäsenet. On aina mukavaa tavata uusia ihmisiä, kertoo yhdistyksen tiedottaja Arja Oja. (HäSa)

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic