Kanta-Häme

"Hieno on tämä digimaailma"

– Olemme maksaneet laskuja netissä muutaman vuoden ajan läppärillä, mutta uusi kone on aina vähän pelottava, sanoi Arja Vuorinen.

Ulospäin pelko ei välittynyt. Kun Osuuspankki järjesti viikolla Senioritabletti-tilaisuuden, tanssi Vuorisen mobiilikynä yhtenään kaksi viikkoa sitten ostetun tabletin näytöllä.

– Hieno on tämä digimaailma! Hoidamme pankkiasiat, luemme lehtiä, lähettelemme viestejä ja isäntä katselee teeveetä. Lapsenlapset ovat asentaneet tänne ihania pelejä. Laitteen kanssa menee kevyesti kolme neljä tuntia päivässä, nauroi Vuorinen.

Tablettipäivään osallistui kuutisenkymmentä kiinnostunutta. Enempää Osuuspankin saliin ei olisi mahtunut.

– Tulemme varmasti toistamaan tilaisuuden tällä konseptilla. Nämä ihmiset ovat todella kiinnostuneita ja yllättävän hyvin perillä asioista. Digimaailma ei ole vain nuorten, sanoi OP Etelä-Hämeen viestintäpäällikkö Riitta Toivonen.

Kehityksen vauhti kuin formulassa

Osuuspankin lisäksi tapahtuman järjestelyihin osallistuivat TV-Sävel, Samsung ja Hämeen Sanomat. Oli puheenaiheena OP-mobiili -sovellus, Samsungin tablettien laiteominaisuudet tai Hämeen Sanomien näköislehti, singautteli yleisö kysymyksiä asiantuntijoille pyytelemättä ja paljon.

– Miksi sovelluksen saa vain kahteen laitteeseen?

– Onnistuuko tiedon siirto ulkoiseen muistiin?

–Riittääkö tehot?

– Nyt alkaa tulla jo ammattilaiskysymyksiä, joutui Samsungin tuotekouluttaja Lauri Luomanen toteamaan.

Asia, josta kenelläkään paikallaolijoista ei ollut varmaa tietoa, on kehityksen nopeus.

– Tahti on kuin formulassa istuisi. Minulla on kolme tietokonetta nurkassa, ja pojan ostama Mäkkikin on käymässä vanhaksi. En ole tabletista hirveän innoissani, mutta tulin, kun vaimo pakotti, kertoi Pentti Kaija.

Vaimo Alli Kaija kävi ehdottomassa pankin edustajille, että vastaavanlaisia tilaisuuksia pitäisi järjestää vähintään kerran vuodessa.

– Niin kuin se Hämeen Sanomien tyttökin vastasi, kun kysyin, että ei voi ennustaa, miten tekniikka kehittyy edes puolessatoista vuodessa.

Osuuspankki järjestää maanantaina vastaavanlaisen tilaisuuden Riihimäellä yhteistyössä Aamupostin kanssa.

– Paikka on vähän pienempi ja aika täyteen varattu, kertoi Toivonen. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic