Kanta-Häme

Hierojalle tuomio naisen seksuaalisesta ahdistelusta

Kanta-Hämeessä toiminut hieroja on saanut Turun hovioikeudessa tuomion asiakkaansa seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoinpitelystä.

Vuonna 1962 syntynyt mieshieroja oli vuoden 2015 tammikuussa kesken hieronnan työntänyt kätensä naisen alushousujen alle ja kosketellut tämän häpyhuulien sisäpuolta.

Naisen yrittäessä nousta ylös oli hieroja painanut hänet takaisin hierontapöytää vasten ja yrittänyt riisua tämän alushousuja. Naisen mukaan hieroja oli myös puhunut vihjailevasti ja nuollut sormiaan.

Tilanne keskeytyi toisen asiakkaan tullessa liikkeeseen.

Oikeus äänesti ratkaisustaan. Äänet jakautuivat 2-1 tuomion puolesta.

Eri mieltä olleen hovioikeudenneuvoksen mukaan asiassa jäi varteenotettava epäilys siitä, oliko hieroja koskenut naista syytteessä väitetyllä tavalla.

Hierojan mukaan tilanteessa ei ollut mitään seksuaalista ja hieronta oli normaalia vatsalihasten ja häpyluun alueen hierontaa.

Nainen oli kertonut tapahtuneesta kahdelle eri henkilölle, joita kuultiin todistajina. Hän oli myös soittanut hierojalle seuraavana päivänä ja tallentanut käydyn keskustelun.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus oli hylännyt hierojan syytteet viime huhtikuussa. Asia vietiin hovioikeuteen syyttäjän valitettua päätöksestä.

Hovioikeus tuomitsi hierojan maksamaan 80 päiväsakkoa eli 480 euroa, sekä korvaamaan naiselle kivusta, ja loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä yhteensä 1300 euroa.

Tuomittu koulutettu hieroja on edelleen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden rekisterissä.

Oikeudenkäynti ja tuomio on uhrin suojelemiseksi määrätty salaisiksi vuoteen 2075 asti. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic