Kanta-Häme Riihimäki

Hihhihhiin hassuttelijat palkittiin Riihimäen vuoden yrittäjinä – Katajalla ja Hirviniemellä 20 vuoden bisnestausta

Janne Kataja perusti lelukaupan, kun hänelle kerrottiin, ettei se kannata. Haasteen vastaanotto palkittiin Riihimäen vuoden yrittäjä -tittelillä. Kuva: Jouni Lehtonen
Janne Kataja perusti lelukaupan, kun hänelle kerrottiin, ettei se kannata. Haasteen vastaanotto palkittiin Riihimäen vuoden yrittäjä -tittelillä. Kuva: Jouni Lehtonen

Riihimäen vuoden yrittäjinä 2019 on palkittu Pekka Kataja, Janne Kataja ja Aku Hirviniemi Tuotantoyhtiö Hihhihhii oy:stä. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Riihimäen Yrittäjät jakoivat palkinnon Riihimäen yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.

Janne Kataja ja Aku Hirviniemi ovat tulleet suurelle yleisölle tutuiksi televisio- ja elokuvatöistään. Parivaljakko on myös toiminut yli kahdenkymmenen vuoden ajan myös monialaisina yrittäjinä.

Riihimäen katukuvassa Katajan ja Hirviniemen yrittäjyys näyttäytyy esimerkiksi lelukauppana. Majakassa sijaitseva Riihimäen Pieni Lelukauppa toimii vain kivijalassa, lelukaupalla ei ole lainkaan verkkokauppaa.

Janne Kataja kertoo Hämeen Yrittäjien tiedotteessa syttyvänsä haasteista. Lelukaupan perustaminen Riihimäelle kivijalkakaupaksi on yksi tällainen.

– Olen aina halunnut oman lelukaupan. Minulle sanottiin, ettei sellainen kannata, muutkin ovat menneet konkurssiin. Se sytytti, Kataja kertoo.

Hän haluaa lelukaupan olevan yksi Riihimäen vetovoimatekijöistä, johon tullaan myös kauempaa kokemaan elämyksiä.

 

Riihimäki on Janne Katajalle tärkeä kotikaupunki. Hän luonnehtii Riihimäen olevan sopivan kokoinen, hyvä ja turvallinen kasvualusta.

– Se mitä olen ihmisenä, on paljolti Riihimäen ansiota. Riihimäellä on hyvä syke, pitää vain uskaltaa astua siihen junaan, Kataja sanoo.

Nykyisin yrityksen toimitusjohtaja on Sami Yli-Huumo. Hallituksen puheenjohtajana toimii Katajan isä Pekka Kataja.

Tuotantoyhtiö Hihhihhii on lähtenyt myös mukaan elokuva- ja tv-bisnekseen. Elokuvat Swingers sekä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset ovat Hihhihhiin tuottamia. Parhaillaan valmistuu helmikuussa ensi-iltaan tuleva elokuva Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.

Yhtiön tulevaa tuotantoa on myös tv-sarja Keihäsmatkat, joka kertoo matkatoimistoyrittäjä Kalevi Keihäsen suomalaisiin matkailijoihin herättämästä valtavasta innostuksesta kosteisiin etelän seuramatkoihin.

Vuonna 2002 perustetulla tuotantoyhtiöllä on yhteensä 15 työntekijää ja sen liikevaihtoarvio vuodelle 2019 on noin 4,5 miljoonaa euroa.

Menot