Kanta-Häme

Hikeä on pukattava – Tommi Lindroosin tavoitteena on kokeilla sata eri liikunnallista harrastusta tämän vuoden aikana

Ohje numero yksi: koivet sisään.

Melontaohjaaja Jyri Niskanen opastaa kajakkiin istuvaa Tommi Lindroosia kädestä pitäen.

– Koipien on oltava hieman koukussa. Melonnassa voimanteko alkaa jaloista, Niskanen sanoo.

Ennen vesille pääsyä Lindroos, myöhemmin sadan lajin mies, kuivaharjoittelee melonnan alkeita Vanajaveden Vesikoiden varastorakennuksessa Varikonniemessä.

Riihimäen Cocks -käsipalloseuran entinen toiminnanjohtaja sekä Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n seurakehittäjä on vakaasti päättänyt kokeilla sata eri urheilulajia tai liikunnallista harrastusta – tämän vuoden aikana.

Melonta on Lindroosille laji numero 47. Kokeiltujen listalta löytyy perinteisten palloilulajien ja hiihtojen lisäksi kaikkea polttopallosta puussa kiipeilyyn.

– Tempauksessa ei ole kyse mistään vedonlyönnistä, vaan uteliaisuudesta ja tiedonkeruusta. Tämän urakan jälkeen pystyn jonkin verran suosittelemaan lajeja erilaisille ihmisille, Lindroos arvioi.

Lindroos tunnustaa aina olleensa enemmän joukkue- kuin yksilölajimiehiä. Tempaus on tarkoittanut poistumista omalta mukavuusalueelta.

– Iso osa kamppailulajeista tosin on vielä kartoittamatta.

Liki puolessa välissä urakkaansa Lindroos kertoo, että kokeiluissa ennakkokäsitykset ovat romuttuneet monta kertaa. Vähimmäisvaatimus on toteutunut joka kerta: pitää tulla hiki.

– Uppopallo on julmetun rankka laji, laitesukelluskokeilu oli odotettua helpompi. Mäkihyppy on ollut hankalin. Laskin läpi K10-pikkumäen, kun en uskaltanut ponnistaa nokalta.

Lindroos ei enää ihmettele, miksi ihmiset innostuvat erilaisista liikunnallisista harrastuksista. Sen sijaan Lindroosia ihmetyttää, kuinka paljon ihmiset käyttävät tekosyynä aikaa harrastamatta jättämiseen.

– Moni sanoo, että aika ei riitä. Jos kahden lapsen isä ehtii kokeilla sata lajia vuodessa, niin eiköhän ihmisillä riitä yhdellekin harrastukselle aikaa, keskimäärin 10 harrastusta kuukaudessa kokeileva Lindroos sanoo.

Mukaanpääsy uuteen harrastukseen on Lindroosin mukaan ollut yllättävän helppoa.

– Jopa minunlaiselleni kaverille, joka alkaa olla nippanappa ikämiesosastoa, 35-vuotias Lindroos nauraa.

Lindroosin silmät ovat avautuneet aiempaa monipuolisempaan liikkumiseen.

– Eri lajeja kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Siinä voi yllättää itsensä ja löytää itsestään uusia kykyjä. Jos minä pystyn, pystyvät varmasti muutkin.

Idean tempaukseensa Lindroos sai Me Naiset -lehden bloggarilta Silja Penttiseltä. Lindroosin mietteitä eri harrastuksista voi lukea hänen verkkoblogistaan. Melonnasta hän kirjoittaa näin:

”Tämä osoittautui sellaiseksi lajiksi, johon pääsee käsiksi aivan heti. Paremmaksi voi kehittyä vaikka maailmanloppuun saakka.” HäSa

100 lajia -blogi

https://tommilin.blogspot.com

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic