fbpx
Kanta-Häme

Hiki tulee sadekesänäkin

Parolannummen murheenkryynin eli Panssariprikaatin Jääkäritykistörykmentin kasarmin remontti alkaa vihdoin elokuun puolivälissä.

Ongelmakasarmiksikin kutsuttu rakennus peruskorjataan rappu kerrallaan siten, että koko remontti on valmis ensi vuoden loppuun mennessä. Kolmesta rapusta ensimmäistä tyhjennetään parhaillaan remontin tieltä, eikä uuden saapumiserän varusmiehiä majoitettu siihen ollenkaan.

Jääkäritykistörykmentin komentaja, everstiluutnantti Mika Holma kertoo, että varusmiehet on sijoitettu kahteen toimivaan perusyksikköön ja osa Helsingin ilmatorjuntarykmentin tiloihin. Myös rykmentin esikunta muuttaa remontin alta evakkoon.

– Olemme täällä varsin tyytyväisiä siihen, että remontti toteutuu vihdoin. Ilmastoinnin ongelmat ovat aiheuttaneet sen, että nyt kesällä sisällä on ollut todella kuuma, Holma sanoo.

Varusmiehet ovat pitkään valittaneet muun muassa kasarmin huonosta sisäilmasta. Tiloista ei ole löytynyt hometta, mutta ilmastointi on todettu puutteelliseksi. Varsinkin kranaatinheitinkomppanian tiloissa eli rakennuksen keskiosassa sisäilman laatu on ollut huonoa.

Remontille heltisi 8,4 miljoonaa

Eduskunnan raha-asiainvaliokunta myönsi 8,4 miljoonan euron suuruisen määrärahan Jääkäritykistörykmentin kasarmin remonttia varten viime vuoden lopulla. Panssariprikaatin rakennukset omistaa Senaatti-kiinteistöt, kuten kaikkien muidenkin varuskuntien rakennukset.

Peruskorjauksen rakennuttajana toimii Puolustushallinnon rakennuslaitos. Sen kiinteistöpalvelupäällikkö Kalle Haapea kertoo, että tiloissa tehdään perusteellinen remontti. Samalla esimerkiksi ilmastointi uusitaan kokonaan.

– Seuraavan rapun remontti alkaa talvella ja viimeisen ensi keväänä, hän kertoo.

Remontin urakoitsijat on jo valittu, ja pääurakan tekee Patria-Rakennus. Kasarmin parkkipaikka on remontin ajan työmaa-aluetta. Tällöin myös rakennuksen sisäänkäynnit siirtyvät kasarmin toiselle pitkälle sivulle.

Parolannummen kasarmirakennuksia on remontoitu vuodesta 2003 lähtien 22 miljoonalla eurolla. Viimeksi on valmistunut autokomppanian kasarmin remontti. (HäSa)

Menot