Kanta-Häme

Hilja Mörsärille vuoden suunta -palkinto

Monipuolisen elämäntyön kirjallisuuden parissa tehnyt hämeenlinnalainen Hilja Mörsäri palkittiin lauantaina Suomen kirjailijayhdistyksen vuoden 2013 Suunta-palkinnolla. Se käsittää kompassin ja tuhat euroa rahaa.

Hilja Mörsäri on julkaissut runoja ja aforismeja sekä ollut monien antologioiden ja artikkelikokoelmien toimittaja. Hän on opettanut äidinkieltä ja kirjallisuutta sekä tehnyt useita kirjallisuuden ja kirjoittamisen oppikirjoja. Lisäksi hän on kirjallisuuskriitikko, esseisti, kolumnisti ja luennoitsija.

Monia nuoria kirjailijoita hän on auttanut toimimalla näiden uran alkuvaiheessa esilukijana, opastajana ja kriitikkona.

Aiemmin Hilja Mörsäri on saanut muun muassa WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon ja Suomen messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -palkinnon. Hänen uusin aforismikokoelmansa Siitä voi kulkea palkittiin vuoden 2012 aforismikirjana.

Kirjailijayhdistys on jakanut Vuoden suunta -palkintoaan vuodesta 2004 alkaen valtakunnallisilla talvipäivillään, jotka tänä vuonna pidettiin Hämeenlinnassa.

Päivillä jaettiin nyt ensimmäistä kertaa myös kunniamainintoja. Ne annettiin tamperelaiselle Annikin runofestivaalille, Meri-Lapissa toimivalle Kirjoittajaryhmä ringille ja kajaanilaiselle Esko Piipolle. (HäSa)