Kanta-Häme

Hilja Mörsäriltä Vuoden aforismikirja

Hämeenlinnalaisen Hilja Mörsärin teos Siitä voi kulkea on valittu vuoden 2012 aforismikirjaksi. Suomen aforismiyhdistyksen nimeämä raati jakoi palkinnon nyt kahdeksatta kertaa.

Raati kehuu Mörsärin kirjaa teemoiltaan taitavasti jäsennellyksi ja lukijaa hienovaraisesti lähestyväksi.

Kirja tarjoaa pohdittavaksi ihmisen olemassaolon, uskon, tiedon, ikääntymisen ja kuoleman kysymyksiä pakottamatta valmiisiin viisauksiin, sanotaan perusteluissa.

Raadin mielestä teosta voi pitää vahvana elämänrohkeuden ja periksiantamattomuuden puolustuksena.

Tornionjokilaaksosta kotoisin oleva Hilja Mörsäri (s. 1932) on eläkkeellä äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan työstä. Hän on asunut Hämeenlinnassa vuodesta 1968 ja toimittanut sinä aikana lukuisia kirjallisuuden ja kirjoittamisen oppikirjoja sekä ollut monien aloittelevien kirjailijoiden opastaja ja kannustaja.

Mörsäri on julkaissut runokokoelmat Kolme vuodenaikaa (1958), Unohtaa toisin, toisin muistaa (1992) ja Menneet meissä (2001). Aforismikokoelmia hän on julkaissut kaksi: Päivien ja unten kirjasta (2000) sekä nyt palkitun.

Vuoden aforismikirjana on aiemmin palkittu muun muassa Markku Envallin, Olli Hyvärisen, Jarkko Laineen ja Pekka Kejosen teokset. (HäSa)

Mainos