Kanta-Häme

Hiltin tilalle rivitaloja

Vanhan kauppaoppilaitoksen eli niin sanotun Hiltin tilalle Kaurialaan nousee tulevaisuudessa kolme rivitaloa. Niiden yhteinen rakennusoikeus on 2 000 kerrosneliötä.

Kaksikerroksiset rivitalot toteutetaan rakennusvalvontapäällikön toiveesta harjakattoisina. Näin ne yhdistyvät alueella jo olemassa oleviin pientaloihin. Rivitaloratkaisun ohella asemakaava mahdollistaa myös kytketyt pientalot.

Asuinrakennusten lisäksi 0,67 hehtaarin tontille on piirretty 400-neliöinen autokatos sekä sataneliöinen varasto. Tontin eteläosaan tulee myös leikki- ja oleskelupiha.

Tontti sijoittuu Brahenkadun, Erottajakadun ja Eino Leinon kadun rajaamalle kolmion muotoisen omakotialueen sisälle.

Tällä hetkellä sillä sijaitsee vuonna 1965 valmistunut koulurakennus, jossa on havaittu monenlaisia kosteusvaurioita. Viime vuosina rakennus on toiminut lähinnä remontissa olevien oppilaitosten väistötilana. Nyt rakennus on ollut tyhjillään parin vuoden ajan.

Museovirasto hyväksyi viime talvena rakennuksen purkamisen, mutta itse purkaminen tapahtuu vasta kaavan hyväksymisen jälkeen. Mahdollista on sekin, että tontti myydään purettavine rakennuksineen.

Museovirasto on edellyttänyt, että kaupunginmuseo dokumentoi rakennuksen ennen sen purkamista niin sisältä kuin ulkoakin. Sen mukaan Olli ja Eija Saijonmaan suunnittelema nauhaikkunainen rakennus edustaa 1960-luvun suoraviivaista kouluarkkitehtuuria.

Kaupunginhallitus käsittelee Hiltin alueen kaavamuutosta kokouksessaan ensi maanantaina. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020