Kanta-Häme

Hip hop -festivaali laajenee entisestään – Linnanpuistoon rajataan myös leirintäalue

Linnanpuisto on heinäkuun ajan useiden tapahtumien keskipiste, kun peräkkäisinä viikonloppuina järjestetään Wanaja Festival, Linna Jazz ja viimeisenä Mellakka Festival heinäkuun 20.–21. päivä.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän hip hop -festivaalin tapahtuma-alue laajenee entisestään, tiedotti järjestäjä torstai-iltana. Osana aluelaajennusta tapahtuma-alueen viereen Linnanpuistoon on lisätty leirintäalue, minkä lisäksi festivaali sulkee sisäänsä myös leikkipuiston viereisen niemennokan rantareitin varrelta.

Tapahtuma joutui keskeyttämään lipunmyyntinsä hetkellisesti uusien aluejärjestelyiden varmistamiseksi.

– Uuden aluerajauksen ansiosta tapahtuman yleisökapasiteetti kasvaa noin tuhannella henkilöllä viiteen tuhanteen. Emme odota, että tapahtumaan saapuisi näin paljon yleisöä, mutta halusimme taata jokaiselle asiakkaalle mahdollisimman hyvän palvelutason, emmekä ylibookata aluetta, promoottori Tom Kangas kertoo.

 

Ainoastaan telttailijoille varatulle leirintäalueelle mahtuu 400–500 telttaa. Kangas sanoo, että festivaali järjesti leirintäalueen käytännössä pakosta.

– Mieluummin keskittyisimme pelkästään itse festivaaliin, mutta kaupungista ei löydy leirintäalueyrittäjää ja pitkämatkalaisille pitää olla tarjolla hotelleja edullisempikin majoittumisvaihtoehto.

Festivaalin esiintyjiä varten pystytetään kolme lavaa: Linnanpuiston kiinteä lava, leikkipuiston viereiseen niemeen pystytettävä lava sekä päälava, jonka esiintymissuunta on kaupungin puolelta kohti puistoa.

 

Hip hop -musiikkiin kuuluu jykevä bassosoundi, joka voi kuulua kauaskin. Kangas myöntää, että tapahtumasta kantautuva melu on osin arvoitus.

– Pyrimme tietysti pysymään meille määrätyissä rajoissa. Sitä varten meillä on ammattimaiset ääniteknikot töissä.

Mellakan rakentaminen alkaa festivaaliviikonloppua edeltävänä maanantaina, ja aitaus sulkee rantareitin ennen tapahtumaviikonloppua.

– Joudumme aitaamaan Linnanpuistoa laajalta alueelta leirintäalueen vuoksi ja ettei tapahtuman liepeille syntyisi varjofestareita. Tiedämme, että meitä pidettäisiin joka tapauksessa vastuullisina myös mahdollisista tapahtuma-alueen ulkopuolisista häiriöistä, Kangas sanoo. HÄSA