Kanta-Häme

Hirnahtelua keskellä kaupunkia

Tanner jylisi, kun suuret kaviot iskivät laukan tahtiin Kaupunginpuistossa kesäteatterin takaisella hiekkakentällä. Lauantaina järjestetyssä Kaupunki ratsaille -tapahtumassa esittäytyivät monet paikalliset ratsastustallit ja -seurat.

Tapahtuman tarkoituksena oli esitellä hevosharrastusta ihmisille ja tarjota rapsuttelutuokioita eläimille.

Innostuneita hevosten paijaajia tapahtumassa riitti useita satoja. Rapsuttelun lomassa tapahtumassa saattoi seurata erilaisia ratsastusesityksiä tai kiertää kaupunkipuistoa talutusratsastuksessa.

Prinsessat ratsailla

Vaaleanpunaiseen prinsessamekkoon sonnustautunut Matleena Veijalainen ja punaisilla ruusuilla koristeltu ratsu Brenda Jaatallilta esittivät kuninkaallisen ylvästä kouluratsastusta ja keräsivät kokemuksia ihmisvilinästä.

– Brenda tuli Suomeen vuonna 2012, ja on nyt ensimmäistä kertaa matkalla muuttonsa jälkeen. Välillä Brenda ei malttaisi pysyä kengissään, kun ympärillä tapahtuu niin paljon, kertoi Veijalainen.

Talutusratsastusta kokeillut Ida-Liina Virtanen oli saapunut tapahtumaan äitinsä Teija Virtasen kanssa etsimään sopivaa ratsastuskoulua.

– Muutimme Kirkkonummelta Hämeenlinnaan vähän aikaa sitten. Hienoa, että hevoset on tuotu näin lähelle kaupunkilaisia. Tällä tavalla talleihin saa erilaista kosketusta, kuin vain tallien verkkosivuja selaamalla, Teija Virtanen kertoi.

Kepparikisoissa kova taso

Kaikki tapahtuman hevoset eivät kuitenkaan kulkeneet neljällä jalalla. Ratsutalli Verraton oli rakentanut keppihevosille tarkoitetun kouluratsastuskentän, jossa tarkkailtiin liikkeiden puhtautta ja ratsastajan käsittelytaitoja. Vauhdikkaammille ratsukoille oli tarjolla esterata.

Keppihevoset tuurasivat tallin omia hevosia, jotka olivat lähteneet ratsastusleirille.

Keppihevosratsastajat saivat kypärän päähänsä ennen suoritusta, sillä turvallisuus on tärkeä osa hevosharrastusta. Suorituksen jälkeen kaikki saivat ruusukkeen, tuomarin arvostelun ja hevostikkarin.

– Paras aika taitaa esteradalla olla noin 30 sekuntia, kertoi ratsastusseura Verrattoman tiedottaja Tarja Kallio. (HäSa)