Kanta-Häme

Hissitalohanke on edelleen jäissä Rengossa

Renkoon suunniteltu vanhusten hissitalohanke ei ole etenemässä. Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiön hallitus käsitteli asiaa viime viikolla ja päätti, ettei se lähde nykyisessä tilanteessa rakennuttamaan taloa.

– Emme voi ottaa sellaista riskiä, sanoo toiminnanjohtaja Leenamaria Keipilä.

Ei haudata lopullisesti

Mitään lopullista niittiä tälle Kirkkojärven asuintalohankkeelle ei ole kuitenkaan isketty.

– Seuraamme vanhusten asuntojen tarvetta Rengossa. Jos tarvetta tulee, hanke voidaan käynnistää koska vain.

Nykytilanteessa tarvetta ei kuitenkaan Keipilän mukaan ole. Siihen vaikuttaa muun muassa se, että yksityinen Pihlajalinna on laajentamassa toimintaansa Rengossa.

Rengon vanhainkodin tulevaisuus sen sijaan on tässä vaiheessa auki.

Rengon vanhusten hissitaloa alettiin suunnitella jo Rengon kunnan aikoina, ja kuntaliitoksen myötä hanke siirtyi Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiölle.

Liian kallista rakentamista

Rengon keskustaan entisen päiväkodin paikalle oli tarkoitus rakentaa 14-asuntoinen ja kaksi- ja puolikerroksinen hissitalo. Hankkeelle toivottiin Aran eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen rahoitusta.

Ara teki ensin myönteisen rahoituspäätöksen. Myöhemmin se kuitenkin ilmoitti, että kohteen rakentaminen tulee maksamaan niin paljon, ettei rahoitus tulekaan kysymykseen. Ara katsoi, että asuntojen vuokrat olisivat nousseet asukkaille liian kalliiksi.

Vaihtoehtona on väläytelty yhtä kerrosta korkeampaa 20-asuntoista taloa, jossa neliökohtaiset kustannukset olisivat pienemmät, mutta ainakaan niin suurelle talolle ei ole asuntosäätiön mukaan nykyään tarvetta.

Iittala ja Lammi ennen Renkoa

Asuntosäätiö keskittyykin nyt Iittalan vanhuskeskuksen eli monen sukupolven hyvinvointikeskuksen suunnitteluun. Seuraavaksi pitäisi päättää keskuksen tontista.

– Paras vaihtoehto olisi S-marketin viereinen tontti, mutta neuvottelut maanomistajien kanssa ovat vielä kesken, Keipilä kertoo.

Iittalan jälkeen seuraava kohde on todennäköisesti Lammin hyvinvointikeskus. Keipilä uskoo, että Rengon talon rakentamisen vuoro on vasta Lammin jälkeen. (HäSa)

Päivän lehti

30.5.2020