fbpx
Kanta-Häme

Hittiravintola juuttui byrokratiaan

Naresh ja Satu Gaonkar ovat varsin kummallisessa tilanteessa – tai itse asiassa kaikkien kannalta jokseenkin järjettömässä tilanteessa.

Maaliskuussa Visamäkeen perustettu intialainen lounasravintola OM on osoittautunut erittäin suosituksi, ja pariskunta haluaisi laajentaa toimintaa ja palkata lisätyövoimaa mahdollisimman pikaisesti.

– Olen kiukutellut vaimolle, kun asian jumiutuminen turhauttaa niin paljon, Naresh suree.

Myös Satu on kiukkuinen. Syynä on kaksi asiaa.

– Suomessa on intialaisia kokkeja vaikka kuinka paljon, mutta he eivät halua tehdä verokirjalla töitä. Yhden kokin työsuhteen jo purimme, kun hän alkoi vaatia palkkaa pimeänä.

Nyt Gaonkarit ovat löytäneet Intiasta koulutetun, viiden tähden ravintolassa työskennelleen huippukokin, Shyamal Rozarion.

– Ja hän olisi valmis tekemään töitä rehellisesti myös verottajan kannalta. Mutta hänelle ei ole saatu työlupaa, ja TE-toimistosta sanotaan, että Hämeenlinnassa ei ole “potentiaalia” tällaiselle toiminnalle, eikä pystytä tekemään päätöksiä nopeasti, Satu sanoo.

Käytännössä tilanne on kuitenkin jo sellainen, ettei yritys uskalla edes mainostaa.

– Meillä oli yksi mainos keväällä Kaupunkiuutisissa, ja paikalle tuli yli 250 ruokailijaa. Pystymme palvelemaan vain noin 150 asiakasta, jotka meillä päivittäin asioivat.

Kokki Rozario odottelee nyt Intiassa laukut pakattuna, josko pääsisi Suomeen töihin. Gaonkarien mukaan uusi luotettava kokki aiheuttaisi myös suomenkielisen lisähenkilökunnan palkkaamista.

– Silloin tarvitsisimme asiakaspalveluun lisää väkeä. Asiakkaamme haluaisivat meidän laajentavan myös kaupungin keskustaan, josta olemme katselleet liiketiloja. Mitään ei voida kuitenkaan tehdä, ennen kuin on varmuus osaavasta kokista. Ruoan laatu on meille pääasia, Gaonkarit kertovat.

Kokin kohtalosta on väännetty Pirkanmaan TE-toimiston kanssa, joka tekee osapäätökset ulkomaalaisten työntekijöiden oleskelulupiin Länsi-Suomen alueella.

Palveluesimies Kristel Stenman-Huuskonen ymmärtää yrittäjien tuskaa, vaikka ei otakaan kantaa yksittäistapaukseen.

– Jos on todella näin, että on vain yksi mahdollinen henkilö tehtävään, niin onhan odottelu ikävää. Siihen pitää kuitenkin varautua, jos haluaa palkata EU:n ulkopuolelta.

Stenman-Huuskonen kertoo, että lain mukaan hakemus on käsiteltävä neljän kuukauden kuluessa.

– Emme voi ketään siirtää jonossa toisen ohi, vaan hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Prosessin vaiheesta ja jonotusajasta saa kyllä tietoa.

Hän kiistää, että TE-toimistosta otettaisiin kantaa yritystoiminnan “potentiaaliin”.

Kasvuhaluisen yrityksen näkökulmasta vain olennaisella on väliä.

– Tämä nykyinen systeemi ei vain toimi! Verottaja, Kela ja TE-toimisto eivät keskustele keskenään.

– Pimeänä palkkaa nostavia tulisi voida käryttää ja työviisumeita myöntää vain niille, joilla on täällä luvassa oikea työ. Nyt työtä vältellään, kun tarjolla on erilaisia koulutuksia ja liian helppoa sosiaaliturvaa, Gaonkarit kritisoivat.

Satu Gaonkar on koulutukseltaan hallintotieteilijä, joka vaihtoi Kuntapro Oy:n myyntipäällikön hommat yrittämiseen.

– Joskus jopa Intian systeemi tuntuu paremmalta. Siellä voi viranomaisen lahjomalla nopeuttaa asiansa käsittelyä, turhautunut nainen naurahtaa puolivakavissaan. HÄSA

Menot