Kanta-Häme

Hoffi avaa ovensa kulttuuriklubeille

Mitä maailma edellä, sitä Häme heti kantapäillä. Café Hoffin vuodenvaihteessa hoteisiinsa ottanut yrittäjä Panu Kekäle avaa lauantai-iltapäiviin kaksi uutta kulttuuriklubia.

– Muiden muassa eräs promoottoriystäväni on sanonut, että kysyntää on nyt selvästi iltapäivän ja alkuillan jutuille. Maailmalla keikat ovat ruvenneet siirtymään koko ajan aikaisemmaksi ja aikaisemmaksi, Kekäle sanoo.

FF-klubia isännöi säveltaiteen läänintaiteilija, kitaristi Jarmo Julkunen, joka tuo Hoffiin teemallisia ja monitaiteellisia tapahtumia.

Kari Aavaston vetämissä Viinikonserteissa puolestaan pääsevät esiin paikalliset esiintyjät.

Klubit alkavat heti. Tänä viikonloppuna on saman tien kaksi klubia, minkä vuoksi ensimmäinen lauantaiklubi on jo perjantaina ja iltapäivän sijasta illalla.

Tänään Hoffin estradin valloittavat kitaristit Timo Lehto, Tommi Varjola, Keijo Hakala ja klubi-isäntä Julkunen.

Yksi estradi lisää

Kun Panu Kekäle aloitti Palokunnankadulla toimivan Hoffin isäntänä, hänelle oli heti selvää avata ovet kulttuuritapahtumille. Hän on valmis ottamaan kattonsa alle oikeastaan mitä vain ihmiset inspiroituvat tarjoamaan.

– Yhteyttä saa ottaa. Tapahtumia voi suunnitella aukiolojen puitteissa tai niiden ulkopuolella.

Jarmo Julkusella on entuudestaan kokemusta iltapäiväklubeista: hän aloitti barokki-iltapäivät Helsingissä jo vuonna 2008. Nykyään ne ovat levinneet ympäri Suomea kuin ystävällinen musiikillinen rokko.

Mutta toimiiko sama maailmalla ja Hämeenlinnassa? Viinikonsertit ovat maksuttomia, mutta FF-klubille on pieni pääsymaksu, jolla katetaan esiintyjien palkkiot.

– Siten muusikoille voidaan tarjota liiton minimipalkka, Julkunen huomauttaa.

Sekä Kekäle että Julkunen uskovat iltapäivätapahtumille olevan kysyntää Hämeenlinnassakin. Pienimuotoisia esiintymispaikkoja ei ole tarjolla pilvin pimein.

Julkunen pohtii, voisiko FF-klubien yhteyteen jatkossa harkita vaikka kamarimusiikkiesityksiä. Yksi haave on ”HHT-kiertue”: esitys, joka kiertäisi saman päivän aikana Helsingissä, Riihimäellä, Hämeenlinnassa ja Tampereella.

– Ei kaikkien esitysten tarvitse kestää tuntia. (HäSa)

Kitaran ilta tänään perjantaina Café Hoffissa. 13.2. klo 18. Jarmo Julkunen, Timo Lehto, Tommi Varjola ja Keijo Hakala. Illan päätteeksi open stage.