Kanta-Häme

Hoitaja luuli koiran kuolleen - kituva kääpiöpinseri kätkettiin muovipussissa metsään Rengossa

Sairaan koiran hoidon laiminlyöminen ja kuolleeksi luullun koiran hautaaminen elävänä toi kahdelle keski-ikäiselle riihimäkeläisnaiselle tuomiot Hyvinkään käräjäoikeudessa.

 

Koiran omistanut riihimäkeläisnainen ei järjestänyt iäkkäälle kääpiöpinserilleen hoitoa, vaikka koira kärsi laajoista kasvaimista ja oli kuukausien ajan kivuliaan oloinen.

Viime vuoden kesäkuussa omistaja antoi koiransa viikonlopuksi hoitoon tuntemalleen riihimäkeläisnaiselle. Tämä havaitsi koiran kunnon huonontuneen, mutta ei vienyt koiraa eläinlääkärille. Koiran käytyä liikkumattomaksi nainen luuli sen kuolleen.

Nainen kääri kuolleeksi luulemansa koiran kahden muovipussin sisään ja kävi perjantain ja lauantain välisenä yönä kätkemässä käärön syrjäisen tien laitaan Rengossa.

Koira ei kuitenkaan ollut kuollut, vaan se sai purtua muovipussit rikki ja pääsi ulos. Sivullinen löysi koiran lauantai-iltana ja toimitti sen hoitoon. Eläinlääkäri lopetti huonokuntoisen koiran seuraavalla viikolla.

 

Koiran omistaja sai 20 päiväsakon tuomion eläinsuojelurikkomuksesta. Oikeuden mukaan omistaja laiminlöi velvollisuutensa välttää tarpeettoman kivun tuottamista koiralle. Syyttäjän vaatimus omistajan määräämisestä eläintenpitokieltoon hylättiin.

Elävän koiran muovipussissa metsään vienyt nainen sai eläinsuojelurikoksesta 40 päiväsakon tuomion. HäSa

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic