Kanta-Häme

Hoitajien töiden rajoittaminen hämmentää kunnissa ja hoivakodeissa – Hämeenlinnan sote-johtaja Lindberg kritisoi uudistusta

Hämeenlinnan kaupungin sote-johtaja Jukka Lindberg: "Onko vaikkapa kupin vieminen astianpesukoneeseen hoivatyötä, vai pitääkö sitä varten olla erillinen työntekijä?" Hän pitää rajanvetoa vaikeana ja käytännön hoivatyön näkökulmasta epätarkoituksenmukaisena.
Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajan Jukka Lindbergin mielestä hoito- ja hoivatyön tiukka erottaminen sitä tukevista oheistöistä on sekä hankalaa että epätarkoituksenmukaista. Uusi laki tulee voimaan lokakuun alusta. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajan Jukka Lindbergin mielestä hoito- ja hoivatyön tiukka erottaminen sitä tukevista oheistöistä on sekä hankalaa että epätarkoituksenmukaista. Uusi laki tulee voimaan lokakuun alusta. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Hoitajamitoituksen muutos aiheuttaa päänvaivaa ja suoranaista epätietoisuutta kunnissa ja hoivakodeissa. Syynä on lakiuudistukseen sisältyvä määräys varsinaisen hoito- ja hoivatyön ja sitä tukevan oheistyön erottamisesta toisistaan.

Ympärivuorokautisissa hoivapalveluissa hoitajien työhön ei saa enää lokakuun alusta lähtien sisällyttää siihen perinteisesti kuuluneita mutta varsinaisen hoitotyön ulkopuolisia tehtäviä, kuten ateriapalvelua, tiskaamista tai pyykkäämistä. Jos hoitaja tekee tätä ”välillistä työtä”, ei työpanosta lasketa mukaan hoitajamitoitukseen.

Välillisen työn tarkka määrittely on kuitenkin vielä tekemättä, kertoo Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Jukka Lindberg.

– Ihan ensimmäisenä tämä muutos aiheuttaa vaikeita tulkinta- ja rajanvetokysymyksiä siitä, mikä on hoivatyöhön liittyvää työtä ja mikä puhdasta tukityötä, hän sanoo.

– Luulen, että tässä kilautellaan kaverille ja kysellään, miten muut aikovat muutosta toteuttaa ja hoitotyön määritellä. Aika hämärässä toimintaympäristössä tätä nyt joudutaan tekemään.

Kotihoidon puolella vapaampaa

Lindberg ei lämpene ylipäätään sille, että ympärivuorokautisissa palveluissa työskentelevien hoitajien työnkuvaa aletaan näin tiukasti rajoittaa.

– Käytännön hoivan pyörittäminen siellä hoivayksiköissä sisältää kuitenkin aika paljon myös näitä tukevia töitä. Onko vaikkapa kupin vieminen astianpesukoneeseen hoivatyötä, vai pitääkö sitä varten olla erillinen työntekijä?

– Kotihoidossa tällaisia rajanvetoja ei ole. Siellä lähihoitaja voi jatkossakin sipaista aterian jälkeen pöydän puhtaaksi, vaikkei se olekaan suoranaisesti hoivatyötä, Lindberg huomauttaa.

Hoivakustannukset paisuvat

Hämeenlinnan kaupunki kartoittaa parhaillaan tukitöiden tämänhetkistä määrää eri hoivayksiköissään ja päättää sen jälkeen, miten kiristyviin vaatimuksiin vastataan.

– Eli palkataanko erillisiä tukityöntekijöitä tai lisää hoiva-avustajia vai siirrytäänkö esimerkiksi pyykkihuollossa ostopalvelujen käyttöön, Lindberg tarkentaa.

Tulevan syksyn osalta Hämeenlinnan tilannetta helpottaa se, että kaupungin kaikkien hoivakotien mitoitus ylittää uudistuksen ensimmäisen vaiheen 0,5:n minimimitoituksen.

– Käytännössä uudistuksen toimeenpano alkaa meillä ensi vuoden alusta, jolloin vähimmäismitoitus nousee 0,55:een.

Henkilöstömitoituksen pakollinen kasvattaminen lisää kuntien hoivakustannuksia merkittävästi sekä omien hoivakotien että ostopalvelujen kallistumisen kautta.

Hämeenlinnan kaupunki saa uuden lain toimeenpanoon tälle syksylle ja ensi vuodelle yhteensä 320 000 euron ylimääräisen valtionosuuden. Lindberg ei osaa arvioida, mihin se riittää.

– Se jää nähtäväksi. Meillä on (hoivapalveluyritysten) kilpailutuskin meneillään, ja on vaikea sanoa, paljonko ensi vuoden hinnat nousevat lakimuutoksen seurauksena.

”Työryhmä oli pitkälti eturyhmien miehittämä”

Lindberg arvioi, että tulkintoja joudutaan pähkäilemään toden teolla myös aluehallintovirastoissa, jotka valvovat lakien noudattamista.

– Aviin alkaa todennäköisesti ennen pitkää tulla valvontapyyntöjä myös välillisen työn teettämisestä. Avi joutuu varmaan sitten luomaan linjaa yksittäistapausten pohjalta.

Uudistusta johti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

– Lakiuudistusta valmistelleessa työryhmässä oli aika vähän kuntien järjestämisvastuuta edustavia tahoja. Työryhmä oli pitkälti erilaisten eturyhmien miehittämä, Lindberg harmittelee.

– Lainsäätäjä tekee päätöksiään oman valtansa puitteissa, mutta toimeenpanon kannalta tämä on vaikea asia. Luulen, että sama tuska jaetaan joka paikassa. HÄSA

Mitoitus kiristyy kahdella tavalla

Uusi laki ympärivuorokautisen hoivan henkilöstömitoituksesta tulee voimaan 1.10.

Vähimmäismitoitus nousee vaiheittain:

1.10.2020: 0,5

1.1.2021: 0,55

1.1.2022: 0,6

1.4.2023: 0,7

Mitoitukseen lasketaan vain välittömään asiakastyöhön osallistuva henkilöstö. Siihen ei lasketa välillistä työtä, esimerkiksi pyykkihuoltoa, ateriapalveluja tai siivousta.

Mikäli välittömään asiakastyöhön osallistuva henkilöstö toteuttaa välillistä työtä, lasketaan ko. osuus pois mitoituksesta.

Kuntien on reagoitava muutokseen lisäämällä omia työntekijöitä tai ostopalveluja.

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic